Negen jaar celstraf geëist tegen Robin van O. wegens doodslag

Negen jaar celstraf geëist tegen Robin van O. wegens doodslag

Door: shutterstock.com

BRUNSSUM – Op 11 oktober 2017 zou de Brunssumse baby Fabian mishandeld zijn door zijn oppasouders. Robin van O. wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van het vijf maanden oude oppaskind Fabian. De 36-jarige man zou Fabian door elkaar hebben geschud en meerdere keren tegen het hoofd hebben geslagen. Ruim een week na het drama werden Van O. en zijn vrouw Cynthia van den H. aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie wordt Van O. verdacht van doodslag. Zijn vrouw, die ook aanwezig was op 11 oktober, wordt verdacht van mishandeling door een andere zaak. Op 22 februari doet de rechter uitspraak.

 

Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar de dood van Fabian. De twee verdachten zijn meerdere keren opgepakt en aan de tand gevoeld. Toch is nog steeds niet precies bekend wat er nou precies is gebeurd. Van O. en Van den H. blijven ontkennen en claimen dat het een ongeluk was. Volgens het duo lag Fabian in een campingbedje te slapen. Het bedje werd per ongeluk omvergetrokken door hun eigen zoon. Van O. zegt “Ik zag onze zoon daarna op Fabian liggen, op zijn hoofd en lichaam”. Van O. beweert hierna Fabian weer terug in bed te hebben gelegd, Fabian viel hierna weer in slaap. Toch klopte er volgens het duo iets niet en werden de huisarts en hulpdiensten ingeschakeld.

Het Nederland Forensisch Instituut (NFI) heeft onderzoek gedaan en claimt iets anders. Volgens het NFI blijkt dat Fabian is overleden als gevolg van het ‘shaken babysyndroom’. Ook hebben diezelfde deskundigen geconcludeerd dat Fabian meerdere keren op het hoofdje is geslagen. Een forensisch arts van het NFI liet op maandag 18 januari weten dat het letsel van Fabian niet bij het scenario van de verdachten past.

“Dit waren vrienden van hen, en diezelfde vrienden zijn vrienden die nu een mes in hun rug steken” zegt Floor Oehlen, advocate van de ouders van Fabian. Volgens Oehlen geloven de ouders van Fabian helemaal niks van het verhaal van de verdachten. “Mijn cliënten willen de waarheid horen”. Oehlen vroeg eerder al voor beide ouders een vergoeding van 30.000 euro schokschade. Justitie eist negen jaar celstraf tegen van O. Ook wil justitie Van den H. een taakstraf van 60 uur geven voor het mishandelen van haar eigen zoon. Op 22 februari zal de rechter uitspraak doen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *