Vondst drugslab; buurvrouw is geschokt

Vondst drugslab; buurvrouw is geschokt

Bron: Pixabay

BAAK – Omwonende reageert geschokt, wanneer zondag avond 6 december een drugslab wordt ontdekt in een boerderij tussen Baak en Toldijk. Een 49-jarige man uit Baak en een 38-jarige man zonder vast woonadres worden gearresteerd.  

De boerderij aan de Dollemansstraat werd zondag iets voor 18:00 omsingeld door zwaarbewapende agenten. In het pand is een synthetisch drugslab in opbouw gevonden. Het was uiteindelijk de bedoeling dat er amfetamine gemaakt zou worden, ook wel bekend als speed. De Gelderlander schrijft dat de politie op het spoor van het lab kwam dankzij informatie van de landelijke eenheid. Zondag hebben zij meerdere deuren opgebroken en zijn zij het pand binnengedrongen.  

Twee mannen zijn zondagavond gearresteerd en in verschillende politieauto’s naar het politiebureau gebracht. Maandag kwam de politie met het bericht dat het ging op een 49-jarige man uit Baak en een 39-jarige man zonder vast woonadres. Later blijkt dat Kim L. (49) uit Baak betrokken zou zijn bij het drugslab in opbouw in een schuur bij zijn woonboerderij. In 2013 begon L. MetGezelschap met zijn toenmalige vrouw. Dit was een zorgbureua voor senioren in Zutphen en regio. Nadat in 2016 MetGezelschap failliet verklaard werd, startte L. de verslavingszorginstelling SGGZ in Apeldoorn. Door de lager wordende zorgvergoedingen kwam SGGZ in de financiële problemen en ging het in 2019 failliet. De 39-jarige medeverdachte bleek later A.H., een man zonder vast adres, geboren op Curaçao.  

Toen ik buiten een sigaret aan het roken was, zag ik ineens een bult licht bij de buren vandaan komen. Ik had nooit gedacht dat er een drugslab in opbouw zou zijn gevonden. Ineens komt het zo dichtbij allemaal’ zei een buurvrouw maandagochtend.  

Bewapende agenten van de bewakingseenheid zijn er maandag nog, nadat ze de hele nacht bewaakt hebben. Er zijn verschillende mensen in de weer op de boerderij. De politie gaf aan dat specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteunen Ontmantelen (LFO) het drugslab heeft geruimd. Later maakt de politie duidelijk dat L. en zijn mede-verdachte A.H. terechtstaan voor het bezit van 3,4 kilo aan Methamfetamine, beter bekend als crystal meth en het voorbereiden van de productie hiervan.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *