Fietsdiefstallen stijgen in Lunetten

Fietsdiefstallen stijgen in Lunetten

Fietsdiefstallen zijn al jaren een probleem in Lunetten en ondanks de avondklok, beginnen de cijfers weer te stijgen. Meerdere mensen uit Lunetten vinden dat de gemeente niet genoeg actie aan het ondernemen is. 

“Ik zit nu al op mijn derde fiets in 6 maanden!” roept Marco uit Lunetten-Zuid. “Ik snap niet waarom er niet meer fietstrommels worden neergezet in de buurt want die kettingen die ik elke keer koop zijn nutteloos tegen die gasten,” aldus Marco.

Het is een probleem waar niet alleen Marco meezit. Volgens Centrum Fietsdiefstal is het aantal fietsdiefstallen weer aan het stijgen en niet alleen in Lunetten maar in heel Utrecht-Zuid. Een aantal mensen uit Lunetten (waaronder Marco) hebben al een brief gestuurd naar de gemeente. Momenteel wachten ze nog steeds op een reactie. 

Joris, een student uit Hoograven, hangt ook wel eens rond in Lunetten en beweert dat hij zelfs een paar keer iemand een fiets heeft zien stelen recht voor zijn neus. “Ik kon het niet geloven. Op klaarlichte dag wordt gewoon een fiets gestolen recht voor me! Ik belde toen de politie maar ja, die zijn natuurlijk niet op tijd en ik betwijfel of ze na de aangifte nog op zoek gaan naar die persoon.” 

Sandra, geboren en getogen in Lunetten, twijfelt er niet aan dat de gemeente snel zal antwoorden. “Meestal wordt het probleem snel erkent door de gemeente en daarna ook door de politie en dan zal je zien dat het probleem snel weer een stuk kleiner wordt. Mensen vergeten soms hoeveel de gemeente eigenlijk voor ons doet.”

Het is wachten geblazen voor de slachtoffers van fietsdiefstal in Lunetten. Ze krijgen waarschijnlijk hun fiets niet meer terug maar ze hopen wel dat hun volgende fiets wat veiliger zal zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *