Utrechtse cafés volledig volgeboekt voor corona experiment

Utrechtse cafés volledig volgeboekt voor corona experiment

Alle vijf cafés die meedoen aan dit experiment zijn al volledig volgeboekt op de eerste dag van inschrijven. Op woensdag probeerden zelfs zoveel mensen zich tegelijk in te schrijven dat de website tijdelijk crashte.

Vijf Utrechtse cafés kregen de kans om mee te doen aan het Fieldlab experiment dat twee weken geleden werd aangekondigd door het kabinet. De geselecteerde cafés zijn Ubica, VinVin, Hofman, de Beurs en ‘t Oude Pierement allemaal in de binnenstad van Utrecht. Van 14 april tot 17 april gaan die cafés dus tijdelijk open.

Om je hiervoor in te schrijven moest je een tijdslot kiezen en aangeven of jouw groepje van één huishouden of meerdere is, in verband met de 1,5 meter regel.  Daarbovenop, moeten alle mensen die zich hebben ingeschreven ook negatief testen op corona.   

Om 12 uur op woensdag kon je je dus voor het eerst inschrijven en meerdere mensen waren dat van plan. Volgens DUIC waren er meer dan een half miljoen bezoekers op de website die dag. Slechts 3.000 mensen hebben zich kunnen inschrijven. Waaronder de student Kaj Molenaar die een reservering van 2 uur heeft op donderdag. 

“Ik heb er heel veel zin in! Ook al is het natuurlijk wel veel gedoe, ik denk dat het het allemaal waard gaat zijn wanneer ik donderdag eindelijk een pils in mijn hand heb. Ik vind eigenlijk dat ze dit veel eerder hadden kunnen organiseren of gewoon de hele horeca opengooien maar ja,” aldus Kaj.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *