“De mainstream media hebben alleen maar oog voor Bitcoin”

“De mainstream media hebben alleen maar oog voor Bitcoin”

Rik Van Vugt

Het is bijna 11 jaar geleden dat Bitcoin (BTC) voor het eerst werd gebruikt om een aankoop te doen. Andere cryptocurrency’s, ook wel alternative coins of altcoins genoemd, hebben de voetsporen van BTC gevolgd. Op dit moment zit de cryptomarkt nog vol in de lift en het wordt verwacht dat dit nog lang zo gaat blijven. Rik van Vugt (19) studeert Business Administration aan de UVA en is een jonge investeerder met veel kennis over het onderwerp en de huidige situatie van de cryptomarkt.

Wanneer en waarom kreeg je interesse voor de cryptomarkt? 

Op 1 januari van dit jaar lag ik op mijn bed en zag ik een video over Bitcoin voorbij komen op Youtube. Na het kijken van de video wist ik gewoon dat er geld te verdienen was. Ik heb ook geleerd op mijn studie dat je unieke kansen niet zomaar voorbij moet laten gaan. Ik had covid in januari en die vrije tijd heb ik volledig besteed aan informatie verzamelen over crypto. Na een week ongeveer besloot ik om te beginnen met echt geld eraan uitgeven.

Hoe gaat het tot nu toe?

Erg redelijk. Ik maak best veel winst en alles herinvesteer ik meteen. Investeren in crypto is natuurlijk veel speculeren maar ik ben erg optimistisch over de crypto’s waar ik mijn geld in het gestoken.

In welke crypto’s heb je dan geïnvesteerd?

Ik heb een lijst van alles waar ik in heb geïnvesteerd! Eos, Ethereum Classic, Tezos, Algorand, Band Protocol, Zcash, Yearn Finance, Reef, XRP, Bitcoin cash, PancakeSwap, Spartan Protocol, Vechain, Stellar Lumens, Cardano en Energy Web Token.

En welke websites of software gebruik je precies?

Binance, Coinbase en KuCoin. Dat zijn de grootste exchanges dus ook het veiligst.

Zou je wat voordelen en nadelen kunnen opnoemen van crypto’s die je misschien zelf hebt ervaart? 

Een groot voordeel van veel crypto’s is dat ze op een gedecentraliseerde en vertrouwelijke manier kunnen worden gebruikt. Of het nou gaat om transacties of trading. Een centrale bank komt er meestal niet aan te pas. Een nadeel is dat je natuurlijk nooit echt veilig bent voor een hack. Zelfs niet als je een cold hardware wallet gebruikt. Een cold hardware wallet slaat het adres en de privésleutel van de gebruiker op en werkt samen met compatibele software op de computer.

Het viel me op dat je in veel altcoins hebt geïnvesteerd maar niet in BTC, waarom is dat?

Nou, ik vind Bitcoin nog wel een goede investering en ik denk dat het over 5 jaar misschien wel een miljoen waard is (momenteel is BTC 48.000 euro waard). Het ding is, ik denk dat het eerst gaat dippen voordat het gaat stijgen. En daar zit ik op te wachten want dat is het perfecte moment om in te stappen. Toch ben ik nog sceptisch over BTC want het is gewoon niet groen en niet snel. Groen betekent dat een crypto weinig energie nodig heeft om gebruikt te worden.

Dus je raadt BTC aan als het dipt. Wat voor crypto zou je nog meer aanraden?

Het grootste deel van mijn portfolio is XRP. In die crypto heb ik het meeste vertrouwen. Die zou ik aanraden aan de beginners. Ik vind het wel raar dat eigenlijk alleen BTC aandacht krijgt in het nieuws. Er bestaan veel snellere en groenere altcoins die ook de aandacht van de mainstream media verdienen zoals XRP.

Wat is de belangrijkste tip die je beginners kan geven?

Ik denk toch wel dat het erg belangrijk is om te weten dat je niet moet instappen wanneer de coin op een hoogtepunt zit. Dat had ik dus gedaan met Reef en daar heb ik veel verlies mee gemaakt. Nu weiger ik om het te verkopen in de hoop dat het weer gaat stijgen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *