Vaccinatiefeestje: GGD Utrecht zet DJ in tijdens vaccineren jongeren

Vaccinatiefeestje: GGD Utrecht zet DJ in tijdens vaccineren jongeren

De GGD regio Utrecht heeft 20.000 Janssen-vaccins beschikbaar die vanaf vrijdag worden weggeprikt. De jongeren die geïnteresseerd zijn in een prik, kunnen tot 1.00 uur terecht bij de Jaarbeurs om hun prik te bemachtigen.”Ook in Houten en in Driebergen worden Janssen-prikken gezet. 

Voornamelijk personen komen een vaccinatie halen. Daarom is er speciaal voor deze jonge doelgroep een muzikale show met een DJ georganiseerd. De locaties in Houten en Driebergen zijn op de reguliere tijd open, van 08:00 tot 20:00. ,,Veel mensen, vooral jongeren, willen snel een vaccinatie omdat ze graag op vakantie willen, of naar een festival”, aldus een woordvoerder van de GGD.

,,Het is fijn als er nog zoveel mogelijk mensen een prik kunnen halen voor zaterdag de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen ingaan”, aldus de woordvoerder bij NU.nl.

“Vanaf 24 juni geldt dat het vaccinatiebewijs, naast het testen voor toegang, gebruikt kan worden als coronatoegangsbewijs daar waar de anderhalve meter niet in acht hoeft te worden genomen”, aldus de officiële website van de Rijksoverheid. “Het herstelbewijs geldt vanaf 1 juli ook als coronatoegangsbewijs.”  Met dit bewijs kunnen de jongeren bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wat “knusse” kroegen of nachtclubs, waar het niet mogelijk is om afstand te houden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *