Poptempel Paradiso na meer dan een jaar gesloten te zijn eindelijk weer open

Poptempel Paradiso na meer dan een jaar gesloten te zijn eindelijk weer open

AMSTERDAM – Deze zaterdag gingen de nacht clubs weer open. De meeste discotheken gingen Zaterdag avond weer open maar Paradiso pakt het anders aan. Zij willen Zaterdag nacht om precies één minuut over 00.00 opengaan. 

Na 16 maanden dicht te zijn geweest gingen de nachtclubs en discotheken weer open. Tijden de laatste persconferentie is er aangekondigd dat op 26 juni de clubs weer open mogen en Paradiso nam dat heel letterlijk. Zij gingen zich klaar maken om om één minuut naar 00.00 open te gaan. 

‘Nachtclubs hebben altijd op de laatste plaats gestaan in de plannen van de overheid, dus nu willen we direct laten zien waarom het nachtleven zo belangrijk is’, zegt Jurry Oortwijn hoofd van promotie en marketing bij Paradiso. ‘We hebben er lang op moeten wachten’. 

Techno-DJ Reinier Zonneveld heeft zaterdagnacht de eer gekregen om als eerst te draaien. Zaterdag avond om 23.00 was Jamrock XL in de grote zaal en De kleine zaal werd gehost door Afrolosjes. De kelder was het terrein van Ziongate. 

Eigenaar van de Chicago Social Club Pieter de Kroon is ook erg blij met de versoepelingen. ‘Fantastisch, we gaan weer beginnen’. Dat de clubs meteen met de volledige capaciteit open mogen, had De Kroon niet zien aankomen. ‘Dat is wat je wil, je wil die volle bak draaien, maar we hadden gedacht dat het heropenen gefaseerd zou gaan’. De voorwaarde dat iedere bezoeker zich vooraf moet laten testen ziet De Kroon niet als een belemmering: ‘Het is een extra handeling aan de deur, maar daarna is het een normale avond. De sfeer zal na al die maanden uitgelaten zijn’. 

Niet alle clubs volgden dus in de voetstappen van Paradiso. Club NYX en de Chicago Social Club gingen pas zaterdagavond open. Andere clubs volgen waarschijnlijk een week later, omdat er in eerste instantie was aangekondigd dat de versoepelingen pas op 30 juni zouden ingaan. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *