Mediahuis neemt NDC Mediagroep over.

Mediahuis neemt NDC Mediagroep over.

Enkele kranten van de NDC Mediagroep. Foto: Holger Gringhuis.

Holger Gringhuis, 29 september 2020.

NDC Mediagroep wordt overgenomen door Belgische mediagigant Mediahuis. Maandag 14 september zijn de handtekeningen gezet.

GRONINGEN- De aandeelhouders van de NDC Mediagroep (Je Maintiendrai en FB Oranjewoud) hebben een principeakkoord ondertekend met het Belgische mediaconcern Mediahuis. De overname van NDC Mediagroep (o.a Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant) betekent geen reorganisatie. Mediahuis heeft uitgesproken de drie regionale dagbladen voort te zetten zonder fusie van redacties en legt de prioriteit op behoud van eigen identiteit. De overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM en de ondernemingsraad van NDC Mediagroep. Er wordt verwacht dat ACM eind dit jaar nog een uitspraak doet, meldt het Dagblad van het Noorden.

“Bij Mediahuis is NDC in veilige handen en is de continuïteit gegarandeerd.”,  Stelt Pier Baarsma, directeur van NDC in het Dagblad van het Noorden. Mediahuis is al enige jaren aan het uitbreiden. In België is het onder andere uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad. In 2015 nam het NRC handelsblad over en in 2017 kwamen daar De Telegraaf en enkele regionale titels uit Zuid-Holland en Limburg bij.

In een tekst gericht aan de lezer schrijft Erik Wijnholds – Hoofdredacteur Dagblad van het Noorden – dat de overname niet uit de lucht komt vallen: “De NDC Mediagroep was lange tijd nog de enige zelfstandige uitgeverij van dag-,week en nieuwsbladen in Nederlandse handen. Alle andere regionale en landelijke dagbladen zijn de afgelopen jaren successievelijk overgenomen door Mediahuis en het eveneens Belgische DPG Media.” Wijnholds stelt dat de lezer weinig zal merken van de overname. “De redactie zal zoals u gewend bent het belangrijkste en meest relevante nieuws voor u selecteren en bij u thuisbrengen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *