Drafbaan Groningen verdwijnt mogelijk voor grootschalig evenementen terrein

Drafbaan Groningen verdwijnt mogelijk voor grootschalig evenementen terrein

jockey met paard

GRONINGEN – De burgermeester heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen woensdag ingestemd met het verzoek om het huurcontract met de KHRV op te zeggen. 

Na de opzegging is het de bedoeling dat op de plaats van de drafbaan een evenementen terrein komt, geschikt voor grootschalige evenementen. Hier zijn de drafsport liefhebbers en omwonenden in de actiegroep Grunno buurt, opgericht inzake de drafbaan echter niet blij mee, zij vinden dat ze te weinig zijn geïnformeerd en dat het zonde is de 130 jaar oude drafsport baan, die als landelijk erfgoed wordt gezien, op te schorten.  

Uit de businesscase over het evenementen terrein, opgesteld in opdracht van de gemeente, blijkt dat het doel is de drafbaan te veranderen in een terrein waar wereldartiesten zoals Beyonce, u2 en Metallica, die makkelijk zo’n 50.000 bezoekers trekken, kunnen optreden. In Nederland is er maar een handje vol plekken waar dat kan, zoals Goffertpark in Nijmegen, het Pinkpopterrein in Landgraaf, en het Malieveld en het Zuiderpark, beiden in Den Haag.

De gemeente veronderstelt dat Groningen een plekje kan krijgen in de top 4 evenementlocaties in Nederland, en daardoor wereldwijd bezoekers aan kan trekken, wat goed zou zijn voor de hotels in de omgeving.  

Drafsport liefhebbers en KHRV snappen echter niet waarom zij weg moeten voor het evenemententerrein. Drafsport en concerten en festivals zijn al jaren hand in hand gegaan op de drafbaan, zoals bij Kingsland, het bevrijdingsfestival en stadspark live.  

Het zou de gemeente veel geld kosten om telkens beschermende ijzeren platen neer te laten leggen zodat zware vrachtwagens en foodstands op de drafbaan terecht kunnen zonder de baan te beschadigen. De gemeenteraad is daarom topt de conclusie gekomen dat gezamenlijk gebruik van de drafbaan uitgesloten is om te kunnen voldoen aan de gebruikseisen van een top evenementen-locatie. 

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Goedzo is allemaal dieren mishandeling! elke paarden race baan weg halen!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *