Studentenkamer het goedkoopst in Enschede

Studentenkamer het goedkoopst in Enschede

Studentenflat aan de Molenstraat in Enschede Foto: Lotte Kloos

ENSCHEDE – Uit onderzoek van kamernet blijkt dat een studentenkamer in Enschede het goedkoopste is van Nederland. In 2019 was dit in Enschede gemiddeld 329 euro, waar dat in andere steden kon op lopen tot een gemiddelde van 611 euro. 

Ieder jaar wordt er een rapportage gepresenteerd door de Landelijke Studentenvakbond over de woningmarkt voor studenten in Nederland. Al meerdere jaren komt Enschede goed uit de veren, ook dit jaar.  

Door veel studenten wordt kamernet gebruikt bij het zoeken van een woning of kamer. Daarnaast staat SJHT in Enschede bekend als de woningcorporatie voor studenten tussen de 18 en 30 jaar. SJHT focust zich vooral op studenten met de laagste inkomens. Zo stellen ze hun eigen inkomensgrenzen gelijk aan Europese inkomensgrens.  

In Enschede zijn ook veel internationale studenten die via SJHT hun verblijf kunnen regelen voordat ze überhaupt in Nederland zijn. SJHT blijft betrokken bij de ontwikkelingen rond het gebied van de Boulevard en het Ariensplein. Om daar in de toekomst zelfstandige appartementen te kunnen realiseren. 

De woningnood onder de studenten heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde huurprijs landelijk inmiddels ruim boven de 400 euro per maand ligt. Enschede ligt daar ruim onder. In studentensteden was dit in 2018 een bedrag van 385 euro per maand. Door een stijging van 7,5 procent lag het gemiddelde van vorig jaar op een bedrag van 414 euro.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *