Zevende SportFair IJsselstein ondanks Corona groot succes

Zevende SportFair IJsselstein ondanks Corona groot succes

Deze kinderen volgen een volleybaldemo onder begeleiding van twee volleybaltrainers. Foto: Thijmen Sies

IJSSELSTEIN – Ondanks het voortleven van COVID-19 en de opgestelde regels tegen het virus, was het afgelopen zondag weer zover: de jaarlijkse SportFair op ’t Podium was een feit.

Het sportevenement vond plaats tussen 11:00 en 16:00 uur op evenemententerrein ’t Podium, gelegen voor de binnenstad van IJsselstein. Rond halftwaalf opende Chris Wobben, bekend van onder andere NOS Langs de Lijn, de SportFair met de volgende woorden: “Ondanks de dreigende luchten gaan we er vandaag een ontzettend mooie en sportieve dag van maken. Laat u verassen door alle verschillende sporten die IJsselstein en omgeving te bieden hebben. Ik wens u veel sportplezier!”

In totaal waren er 23 verenigingen aanwezig op de fair. Elke club beschikte over een eigen informatiekraam en sommige verenigingen maakten daarnaast gebruik van een ‘demogebied’, waar de sport uitgeoefend kon worden. Naast de bekende sportclubs als voetbalclub IJFC en volleybalclub VIVES, kon men ook proeven van andere, minder bekende sporten. Zo stonden dansscholen Movie Stars en DANSJA, aikidoclub Groene Hart, judoclub Ryu Rijkse en vrouwenkoor Vrouwe IJsselstein Swingt ook op de SportFair. Naast de infokramen en sportdemonstraties, waren er de hele middag optredens te bewonderen, gegeven door onder andere Moving Stars en capoeiragroep Casca Dura Academy.

De SportFair werd op een coronaproof manier georganiseerd. Alle bezoekers van de fair werden geacht zich te houden aan de landelijke 1,5-meter afstandsregel. Om dit te realiseren, was er ‘eenrichtingsverkeer’ ingesteld, met verschillende in- en uitgang. Ook waren er over het hele terrein, met name naast alle contact- en balsporten, statafels met desinfectiemiddel opgesteld, zodat men de handen kon desinfecteren na elke activiteit. Alle opgestelde regels werden, met uitzondering van de demo’s bij de contactsporten, goed opgevolgd door de bezoekers.

Om stipt 16.00 was het weer gedaan met het sportplezier. “Tot volgend jaar!”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *