Het IBB Flunkyball Toernooi van start gegaan

Het IBB Flunkyball Toernooi van start gegaan

UTRECHT – Het IBB Flunkyball Toernooi is twee weken geleden begonnen. In groepjes van vier konden de bewoners van de studentenhuizen op de Ina-Boudier Bakkerlaan zich inschrijven om te bewijzen dat zij de beste werptechniek en maaginhoud hadden van de hele buurt.

Flunkyball is een heel populair drankspel onder studenten. De regels zijn simpel: Er zijn twee teams met elk vier spelers. De twee teams stellen zich op in een lijn op gelijke afstand van het midden van een veldAlle spelers hebben een blikje bier voor hun voeten en er staat een lege fles in het midden. Het doel is om om beurten met een voetbal de fles in het midden om te gooien. Wanneer bijvoorbeeld Team de fles omgooit moeten zij zo snel mogelijk drinken uit hun flesje bier. In de tussen tijd, moet Team naar het midden rennen om de fles snel weer op te rapen en weer rechtop te zetten. Wanneer de fles weer rechtop staat en Team 2 weer terug op hun plek is dan moet Team 1 stoppen met drinken.

Het team dat het eerste alle biertjes op heeft wint. Er is nog één belangrijke regel… Wanneer jij naar de jury loopt met je lege blikje bier dan moet je wel bewijzen dat hij echt leeg is. Dat doe je door hem ondersteboven over je hoofd te houden en als er nog druppels uitkomen, dan moet je een geheel nieuw blikje pakken.

Het toernooi bestaat uit een poulefase en kwartfinales, halve finales en een finale. De poules A en B werden gespeeld op 24 september, de poules C en D op 1 oktober en de poules E en F zullen gespeeld worden op 8 oktober. Op 24 september werd dus de eerste speeldag van dit bijzonder toernooi gehouden.

Om 20.00 uur stipt in de regen begonnen de wedstrijden op twee verschillende veldjes.  Op beide veldjes waren zo’n twaalf mensen bezig met het toernooi (jury, deelnemers en mensen die de score bij hielden) en nog eens het dubbele aantal ongeveer aan toeschouwers. Het duurde nog geen vijftien minuten of een politieauto kwam opdagen. De politie vroeg aan iedereen die niet meedeed aan het toernooi om weg te gaan vanwege het coronavirus. Een paar mensen gingen weg maar veel bleven en beweerden dat zij deelnemers waren die stonden te wachten op hun beurt. De politie bleef in de buurt maar voor de rest lieten ze het toernooi verdergaan zonder verdere instructies of opmerkingen.  

De winnaar van poule A is “Huize Stek (41-1)” geworden en van poule B “Vet je kontje maar vast in (47)”. Deze huizen zullen de kwartfinale op 15 oktober spelen. Van alle nummers 2 wordt ook gekeken welke het het beste gedaan hebben (gewonnen wedstrijden en aantal behaalde punten). Daarvan gaan de beste 2 nog eens door naar de kwartfinale. In totaal zullen er dus 8 teams in de kwartfinale staan.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *