Maaltijden bezorgd krijgen in plaats van naar het restaurant

Maaltijden bezorgd krijgen in plaats van naar het restaurant

HAARLEM – Corona maakt het moeilijk voor de horeca. Dat is duidelijk, maar wat blijkt is dat de gasten er ook zeker onder lijden dat de restaurants niet open zijn. De Tafel van veel zorgde altijd voor veel geluk bij eenzamen mensen, maar in de Coronatijden blijkt dat een erg lastige zaak. 

Het is een drukke donderdag bij Hello I’m local. Het restaurant is hard bezig met maaltijden klaar te maken. Niet alleen voor de gasten die wel aan tafel mogen zitten, maar ook voor hen die er niet bij mogen zijn. Deze donderdag is er wederom de Tafel van veel, een initiatief dat in 2017 is opgezet in het kader van Haarlem Ontmoet door gemeenteraadslid Ziggy Klazes.  

Het idee erachter is om eenzame mensen een gezellige omgeving te bieden waar zij voor tien euro aan tafel kunnen schuiven bij een restaurant en zo in plaats van alleen thuis te zitten, een leuke avond kunnen hebben met andere mensen.  

Sinds de covid-19-pandemie heeft de organisatie andere ideeën bedacht om dit wekelijkse evenement nog altijd door te laten gaan. In plaats van gezellig met een groep gasten aan tafel te zitten worden de maaltijden bezorgd aan huis.  

Haalt dat het idee van het initiatief niet onderuit? Gasten van de Tafel van veel vinden een beetje van wel. Zij zeggen dat het jammer is dat het niet door kan gaan zoals het bedoeld is. Maar ze snappen wel dat het gaat zoals het moet.  

De avond is lang bezig en het restaurant kan weer ademhalen. Na een korte piek van veel bezorgingen is het alweer het einde van de avond en kunnen de chefs ook naar huis. Om volgende week weer hetzelfde proces te begaan. 

  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *