Slechte verlichting in Oosterbeekse straten

Slechte verlichting in Oosterbeekse straten

OOSTERBEEK – De lantaarnpalen in gemeente Renkum zijn de afgelopen weken vervangen. Dit tot grote ontevredenheid van de bewoners. Eerst waren het gewone, felle lantaarnpalen. Nu zijn het lantaarnpalen met LED-verlichting geworden.  

De gemeente heeft gezegd dat het lantaarnpalen zijn waar camera’s in kunnen worden geplaatst. Dit wordt gezegd in De Gelderlander. Hierin staat ook dat de lantaarnpaal een laadpaal kan worden. Er zou wifi zou in kunnen worden geplaatst en het zou zelfs 5G kunnen ontvangen.  

Deze lantaarnpalen waren best een investering en mede hierdoor heeft gemeente Renkum niet zoveel geld op dit moment. De gemeente heeft ook bezuinigd op het gebied van licht en elektriciteit. Vandaar dat ze de nieuwe LED-lantaarnpalen op 50 procent lichtkracht hebben gezet. Dit leidt tot ontevredenheid bij de bewoners op onder andere de Bothaweg in Oosterbeek. Zij krijgen er een onveilig gevoel bij, vertelde een bewoner van de Bothaweg   

 Verschillende bewoners van de Bothaweg, hebben de gemeente al een brief geschreven. Met daarin de vraag of de lantaarnpalen feller zouden kunnen. Een vrouw van eind zestig geeft aan dat ze het spannender vindt om nu haar straat in te rijden, zeker met de donkere dagen voor de boeg. Niet alleen deze vrouw geeft aan dat zij zich onveiliger voelt. Meerdere mensen sluiten zich hierbij aan en schrijven de gemeente ook een brief.  

 Het gevoel van onveiligheid is subjectief. Het is een rustige straat waarin amper voorvallen gebeuren. Nu de straat donker is en daardoor schimmiger lijkt, werkt dat niet mee in het subjectieve veiligheidsgevoel die er is. De bewoners wachten ongeduldig op antwoord van de gemeente en hopen dat er iets aan gedaan wordt. 

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Goed stuk!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *