Gemeente Uithoorn actief tegen jongerenoverlast

Gemeente Uithoorn actief tegen jongerenoverlast

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

UITHOORN – Wethouder jeugd Ria Zijlstra een nieuw plan van aanpak aan de commissie voorgelegd. Het betreft het probleem van de stijgende jongerenoverlast.  

De urgentie voor verandering binnen het beleid is groot, stelt de gemeente op haar website. Ondanks het feit dat de probleemgroepering relatief klein is tot de populatie, zijn zij wel voor een groot deel verantwoordelijk voor de lokale criminaliteit. Voorkomende delicten variëren tussen vandalismegewapende overvallen en inbraak. De huidige aanpak is gebaseerd op het specialisme van jongerenwerkers gecombineerd met cameratoezicht en meldingen van de lokale burgers. Het probleem wat zich nu vormt is dat de jongerenwerkers het contact verliezen met de jongeren en de burgers moe worden van de genoemde “meldplicht”.  

Op donderdag 10 september is Rivelino Rigters van Criminal Minded langsgekomen op het gemeentehuis om uitleg te geven aan de commissieleden over vernieuwende manieren om het probleem aan te pakken. Criminal Minded is een actiegroep die zich bezighoudt met creatieve manieren om dichter bij jongeren te komen die dreigen uit de samenleving te vallen. De gemeente gaat samen met de actiegroep verschillende activiteiten inplannen om een betere grip te krijgen op de situatie. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om meer camera’s te plaatsen in de omgeving. 

Op woensdag 9 september is al een eerste camera geplaatst. De lokale politie gaat in overleg met de gemeente om meer te werken met een groeps en gebiedsverbod. Dit zou met het toezicht van de extra geplaatste camera’s moeten zorgen voor een beter controleerbare situatie.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *