Aangescherpte horeca-regels Amsterdam

Aangescherpte horeca-regels Amsterdam

Café de Duvel in de Amsterdamse pijp. Foto: Café de Duvel

AMSTERDAM – Door het hoge aantal besmettingen in Amsterdam gelden er vanaf 20 september nieuwe regels. De gemeente heeft op haar website aangekondigd dat er om middernacht geen nieuwe gasten meer mogen worden ontvangen en er binnen geen muziek meer mag worden gedraaid. Om 1 uur moet behalve het personeel iedereen buiten staan.

In café de Duvel in de Pijp zitten de gasten op zondagmiddag gemoedelijk aan hun drankje. ‘Mensen komen nu een stuk eerder en gaan meestal netjes op tijd weer weg’ aldus Floor Riensema, werkend in de bediening. ‘Het is wel even wennen als je op vrijdagavond zo vroeg moet zeggen dat het de laatste ronde is, maar iedereen werkt netjes mee. De meeste mensen houden zich aan de 1.5 meter regels, al moet er soms nog worden gezegd een klein beetje afstand te houden.’ Katja Snoek, eveneens werkzaam bij de Duvel vult haar aan: ‘Soms denk ik wel eens dat het nu bijna drukker is, vooral in het weekend. Veel mensen komen nu gewoon vroeger, waardoor de grootste drukte wat eerder op de avond valt.’ Snel was ze weer weg om een nieuwe bestelling op te nemen.

‘Een paar dagen geleden zat ik hier met vier vrienden en werd het iets te gezellig’, zegt een vaste gast. ‘We werden netjes gevraagd of we wat meer afstand wilde houden en deden dit ook meteen. Soms denk je er gewoon niet aan, vooral met een paar drankjes op.’ De regels begrijpt hij op zich wel. ‘De overheid moet natuurlijk grenzen stellen nu. Van het café snap ik het helemaal. Zij krijgen een boete als ze zich er niet aan houden. Persoonlijk denk ik dat dat ene uurtje niet veel gaat uitmaken, maar je moet het er mee doen.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *