Ajax loot Liverpool, Atalanta en Midtjylland

Ajax loot Liverpool, Atalanta en Midtjylland

Champions League bal. Foto: Steffen Prößdorf

AMSTERDAM – Ajax heeft donderdag bij de loting te horen gekregen wie de tegenstanders zijn in de groepsfase van de UEFA Champions League 2020/2021. Het Engelse Liverpool, het Italiaanse Atalanta en het Deense Midtjylland nemen het op tegen de Amsterdammers in groep D van het miljardenbal.

Donderdag 1 Oktober was op Ziggo Sport de loting van de groepsfase van de Champions League te zien. De tweeëndertig teams die dit jaar meedoen aan de Champions League werden ingedeeld in vier potten. In pot één zaten de landskampioenen van de grootste zes competities van Europa, de huidige winnaar van de Champions League en de huidige winnaar van de Europa League. De rest van de potten waren ingedeeld gebaseerd op de prestaties van de clubs in Europa van de laatste vijf jaar.

Uit pot één werd de Engelse landskampioen Liverpool getrokken. De club van Jürgen Klopp heeft flink furore gemaakt de laatste jaren, met als kers op de taart het winnen van de Champions League in 2019 en het zeer overtuigend winnen van de Premier League vorig jaar. ‘Een topploeg met topspelers’, zei Erik ten Hag, trainer van de Amsterdamse club op Ajax-TV. ‘Het wordt heel pittig, maar natuurlijk ook heel erg uitdagend’.

Ook uit pot drie treft Ajax een sterke tegenstander. Atalanta Bergamo met de Nederlanders Martin de Roon, Hans Hateboer en de net van PSV overgekomen Sam Lammers maakte veel indruk het afgelopen seizoen in de Champions League en staan nu met drie wedstrijden gespeeld eerste in de Serie A. ‘Het is een hele zware loting, met name pot drie. Atalanta is vorig jaar zeer ver gekomen en hebben een lastige stijl van voetballen om tegen te spelen’ had ten Hag te zeggen over de club uit Noord-Italië.

Uit pot 4 lootte Ajax het Deense Midtjylland. De relatief jonge club speelde al 3 keer eerder in de Champions League. Vorig jaar werden ze eerste in Denemarken, 9 punten boven rivaal FC Kopenhagen. ‘Van Midtjylland weet ik het minst, maar wel dat ze een opportunistische stijl van voetballen hebben en dat is niet makkelijk om tegen te spelen. We hebben drie goede tegenstanders en we kijken er naar uit’, eindigde de Trainer van Ajax.

De Amsterdammers spelen woensdag 21 Oktober hun eerste wedstrijd tegen Liverpool, thuis in de Johan Cruijff-Arena.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *