Vitale Verbindingen brengt steeds meer mensen bij elkaar

Vitale Verbindingen brengt steeds meer mensen bij elkaar

De Nieuwe Hommel, thuishaven van Vitale Verbindingen.

ARNHEM – De ‘Vitale Soep’ dag van Vitale Verbindingen werd afgelopen vrijdag meer bezocht dan normaal. De organisatie was erg blij met de grote opkomst in de Nieuwe Hommel. Vitale Verbindingen Arnhem zet zich al sinds 2013 in voor de wijk en omstreken. Ze zijn gericht op het elkaar helpen, elkaar ondersteunen en elkaar laten groeien. Dit doen ze onder andere door elke midweekse dag de wijk een kans te geven om bij elkaar te komen door middel van bepaalde vaste activiteiten.

Vrijdag 25 september zat het weer eens lekker vol in het Rijnstad pand. De meeste mensen kwamen tussen binnen 12:30 en 13:00 uur, ontsmetten hun handen zoals dat tegenwoordig van belang is en werden goed ontvangen door de catering van de middag. De stoelen waren allemaal anderhalve meter uit elkaar gezet, waardoor het alleen maar gezelliger werd want iedereen ging automatisch iets harder praten.

Het grootste deel van de aanwezigen waren “vaste klanten” die elke vrijdag geroutineerd hun soepje komen genieten met de anderen die hetzelfde van plan zijn. Zo zei een man, terwijl hij van zijn soepje genoot: “Ik kwam hier een paar maanden geleden langs lopen, liep naar binnen en sindsdien kom ik hier, voor zover het gaat, elke vrijdag.” In de moeilijke tijd waar hij in zit sinds corona in Nederland is, is Vitale Verbindingen erg goed voor hem geweest en heeft hij in ieder geval een plek waar hij terecht kan, net zoals zoveel anderen.

Dit was een van de gewilde uitkomsten van Marjet, de coördinator van Vitale Verbindingen en coach van de “Vitale Verbinders”. Voordat ze het idee had om Vitale Verbindingen op te zetten, was ze al bezig om een herstelbureau op te richten met hulp van Iriszorg. Toen ze de vraag kreeg vanuit haar eigen wijk wat er met het wijkcentrum gebeuren moest, was het een “een plus een is twee” situatie voor haar en bracht ze Vitale Verbindingen Arnhem tot leven.

Het beleid van Marjet was erg duidelijk vanaf het begin: iedereen kan veel verrichten, het is de manier hoe je ernaar kijkt. Ze gelooft dat burgers heel veel zelf kunnen doen voor hun wijk en ook de “kwetsbare burger” kan veel meer dan gedacht wordt. Er moet gekeken worden maar wat wel mogelijk is en niet naar wat niet mogelijk is.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Hoi Joël, Een mooi impressie-verslag heb je ervan gemaakt. Ook in Corona-tijd blijven we elkaar graag zien, uiteraard met inachtneming van de maatregelen.

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *