Wedstrijden VIVES gelivestreamd vanwege aangescherpte coronamaatregelen

Wedstrijden VIVES gelivestreamd vanwege aangescherpte coronamaatregelen

De IJsselhal, het thuis van volleybalclub VIVES. Foto: Thijmen Sies

IJSSELSTEIN – Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet bekend maakte tijdens de vorige persconferentie, mag er bij sportwedstrijden geen publiek meer aanwezig zijn. De IJsselsteinse volleybalclub VIVES bedacht een oplossing: livestreamen via YouTube.

Het bestuur van VIVES heeft besloten de wedstrijden van de belangrijkste teams, die van HS1, HS2, DS1 en DS2, de komende weken te gaan livestreamen vanuit de IJsselhal. De livestream van 3 oktober werd aangekondigd op de Facebook-pagina van VIVES: “We zijn weer live!”. Het startte iets na vieren met de wedstrijd van VIVES HS2 tegen Taurus HS3, de koploper van de poule.

De eerste set eindigde in een winst voor Taurus: 18-25. De tweede set werd daarentegen knap gewonnen door VIVES in een bloedstollende set die eindigde in 26-24. Aan het begin van de derde set, die eindigde in 20-25 voor Taurus, klapte de livestream eruit. Niks bijzonders zou je denken, maar “de personen die dit kunnen fixen, staan op dit moment in het veld”, meldde VIVES op Facebook in de bekendmaking van de storing. Ook de vierde set eindigde – nog steeds zonder kijkers – in een setwinst voor de uitploeg, waardoor de wedstrijd eindigde op 1-3.

De stream werd rond halfzes vervolgd met de wedstrijd Departyshop.nl/VIVES HS1 tegen Limes HS1. Vier sets lang hield de thuisploeg Limes onder controle en met goed teamspel wist het tienkoppige Herenteam met 4-0 te winnen. De daaropvolgende wedstrijd, Departyshop.nl/VIVES DS1 tegen Spaarnestad DS2, begon om zeven uur. Het Damesteam wist met hun opponent de vloer aan te vegen: het puntentotaal werd 100-56.

Vorig weekend speelden alle volleybalteams van VIVES uitwedstrijden, dus was er geen livestream te bewonderen. Volgend weekend speelt de meerderheid van de clubs in de IJsselhal en zal er dus weer gelivestreamd worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *