Winnaar fotowedstrijd De Gang bekend

Winnaar fotowedstrijd De Gang bekend

Winnende foto 'Lockdown Under'. Mensen in een boot onder een brug tijdens lockdown. Foto: Peter Erkelens

HAARLEM – Dit jaar heeft Haarlem 775 jaar stadsrechten. Dit wil de cultuursector in Haarlem graag groots vieren maar door de Coronacrisis kan dat niet. Om die reden was er deze vrijdag de beoordeling van een fotowedstrijd voor de fotogalerie De Gang. Het Thema is: ‘Ongezien Haarlem’. 

Iedereen die naar Haarlem komt kent een aantal plekken wel. De Sint Bavo kerk en de grote markt bijvoorbeeld. Het Spaarne is niet te missen en de Grote Houtstraat staat zelfs op het monopoly bord. Nu Haarlem dit jaar officieel 775 jaar een stad is, is het tijd om ook andere dingen aan de Spaarne stad te bewonderen. Om deze reden heeft fotogalerie De Gang ervoor gekozen om het onbekende van Haarlem op de kaart te zetten. Aldus jurylid van de fotowedstrijd, Corine Honders. 

Iedereen mocht meedoen. Uit alle inzendingen zijn er 20 foto’s geselecteerd. Deze foto’s komen te hangen in een nieuwe expositie die dit najaar te zien is in fotogalerie De Gang. Uit deze 20 foto’s is door een jury een winnaar gekozen en deze persoon ontvangt een geldprijs van 500 euro. Daarnaast mogen de bezoekers van de expositie een winnaar kiezen en deze persoon ontvangt een geldprijs van 250 euro. De door de jury gekozen winnaar krijgt meteen zijn prijs. Wanneer de door de bezoekers gekozen winnaar zijn prijs krijgt is nog onduidelijk. Er is ook een aparte categorie voor onder de 18 jaar. De winnaar van deze categorie wint 125 euro als aanmoedigingsprijs.  

Vrijdag zijn de juryleden bij elkaar gekomen om de winnaar te kiezen. Jury lid Honders vertelt dat Peter Erkelens de winnaar is geworden van de wedstrijd met zijn foto genaamd: Lockdown Under. 

Fotogalerie De Gang is een initiatief van Doopsgezind Haarlem. De Gang vormt de toegang tot de verscholen Doopsgezinde kerk uit 1683. Door middel van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen thema’s van de buitenwereld en thema’s binnen de kerk. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *