Weer demonstratie tegen coronavirus en spoedwet in Utrecht

Weer demonstratie tegen coronavirus en spoedwet in Utrecht

Demonstratie in het Utrechste Wilhelminapark

UTRECHT – De laatste maanden zijn er veel demonstraties geweest tegen de coronavirusmaatregelen en de spoedwet. Vorige zaterdag was dat weer het geval. In het Utrechtse Wilhelminapark verzamelden tientallen protestanten in de stromende regen om zich te laten horen.

Op 10 oktober om 14:30 gebeurde het. Een groep van zo’n tachtig mensen demonstreerden afgelopen zaterdag luidruchtig langs het koningin Wilhelmina standbeeld met spandoeken, megafoons en een houten kist met een Nederlandse vlag er op. De kist, die volgens een demonstrant de spoedwet en Nederland als land representeert, werd op een picknicktafel gelegd en de demonstranten gingen er naast protesteren.

Houten kist die de spoedwet representeert.

Een groep agenten te fiets begeleidden de demonstratie. De gebeurtenis trok veel toeschouwers aan en door de menigte konden veel fietsers er niet langs. De politie reageerde hierop door te vragen om ruimte te maken voor de fietsers en 1,5 meter afstand te houden. Een vrouw met een megafoon vroeg aan haar mede-demonstranten om die 1,5 meter afstand te houden, maar de bleek voor dovemans oren gericht te zijn.

Opvallend genoeg duurde de hele demonstratie maar een kwartier. Om 14:45 waren de meeste demonstranten en politieagenten weggegaan. Tijdens de demonstratie werd er geflyerd waarop “Het coronavirus! Ben jij er bang voor?” te lezen viel.

Flyer die werd uitgedeeld.

Er waren in het algemeen ook nog veel Nederlands vlaggen en spandoeken met teksten zoals: “Who is corrupt?”, “Mondkapjes weg!” en kreten zoals: “Weg met de spoedwet!”

Om 14:50 was er nog maar een handjevol aan demonstranten die achterbleven bij de kist.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *