Studenten wachten liever op een normale coronatest: ‘99 euro is veel geld voor een student’

Studenten wachten liever op een normale coronatest: ‘99 euro is veel geld voor een student’

Een corona testbuisje Foto: Pixabay

ARNHEM – Het bedrijf Lead Healthcare uit Baarn heeft afgelopen woensdag 28 oktober een corona snelteststraat in Arnhem geopend. De straat is te vinden op een parkeerplaats aan de Meester E.N. van Kleffenstraat, dichtbij de Huisartsenpost Arnhem Zuid.  

Een test in de snelteststraat kost 99 euro exclusief btw. Het resultaat is binnen vijftien minuten na afname bekend. Iemand die zich wil laten testen moet vooraf telefonisch of via de website aanmelden. Er zijn inmiddels al snelteststraten in Baarn, Naarden, Almere, Eindhoven, Utrecht en Aalsmeer. Begin november hoopt Lead Healthcare in heel Nederland snelteststraten te hebben. 

De testen die worden gebruikt zijn de door het Outbreak Management Team geadviseerde sneltesten van Abbott of Roche. Door een getrainde zorgprofessional wordt de test afgenomen. 

Voor studenten is een coronasneltest bijna niet te realiseren. “Ik kan niet zomaar 99 euro betalen voor een coronasneltest, dan wacht ik liever een paar dagen op een normale test”, aldus een Arnhemse student. Een andere student voegde hier nog aan toe: “Mijn studie en woonruimte zijn al prijzig genoeg. 99 euro is veel geld voor een student.”  

Aan 200 studenten is gevraagd of ze een coronasneltest zouden doen voor 99 euro of liever een paar dagen wachten op een gratis test. Het is gebleken dat 170 studenten er voor kiezen om te wachten op de gratis test en niet de 99 euro willen betalen voor een coronasneltest.  

Voor de studenten in Arnhem is de coronasnelteststraat dus niet van toegevoegde waarde. Toch komt er mogelijk nog op korte termijn een tweede snelteststraat. Deze willen ze plaatsen op de parkeerplaats van het Postillion Hotel aan de Europaweg in Arnhem-Noord. De tweede snelteststraat zal een samenwerking zijn tussen Postillions Hotels en World Health Laboratories. Zij hebben inmiddels al de eerste 24-uurs coronateststraat van Nederland geopend in Bunnik. Mogelijk volgt Arnhem. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *