Hoe groot is het probleem van Mheenpark in de avond?

Hoe groot is het probleem van Mheenpark in de avond?

Het enige verlichte pad. De rest is pikdonker. Foto: Rick Woudenberg.

APELDOORN – Woensdag publiceerde indebuurt.nl een artikel over wat de engste plekken in Apeldoorn zijn om in het donker te fietsen. Ze lieten hun lezers kiezen en het Mheenpark werd het vaakst genoemd. Nieuws uit de regio ging hier vrijdag een kijkje nemen. 

Het is erg donker in het Mheenpark. Behalve het lange horizontale pad in het midden is er niks verlicht. Je kunt maar maximaal één meter voor je uit kijken en daardoor is het spannend om doorheen te fietsen. Zonder fietsverlichting is het niet verstandig om s ‘avonds naar het Mheenpark te gaan. 

Net buiten het parkdat sinds 1975 bestaatjoggen ‘s avonds twee hardlopers. Zij hebben er bewust voor gekozen om net buiten het park te lopen en niet in het park. “Als het overdag was geweest hadden we wel in het Mheenpark gelopen, maar ‘s avonds is dat een beetje eng. Je weet maar nooit wat er uit de bosjes springt”, lachen de twee meiden.  

Een voorbijfietsende man in het park geeft aan dat hij het helemaal niet eng vindt. Hij kan wel begrijpen dat andere mensen het eng vinden door de slechte verlichting en de soms vreemde types die aanwezig zijn. “Ik fiets hier elke dag voor mijn plezier. Ik rij dan ook door het stadscentrum en eigenlijk vind ik dat dan nog enger door de grote groepen hangjongeren. Maar daar heb ik in het Mheenpark geen last van. Misschien ook omdat ik een man ben”vertelt hij luchtig.  

Bij de gemeente is wel bekend dat dit gevoel over het Mheenpark heerst onder de inwoners, maar er zijn nog niet veel directe klachten bij de gemeente. Het is daarom nog geen actueel besproken onderwerp bij de gemeente, maar woordvoerder van de gemeente Roel van Vemde geeft wel aan dat het serieus genomen wordtOver het extra verlichten van het park heeft van Vemde het volgende te zeggen: “Een reden om het Mheenpark niet extra te verlichten is dat extra verlichting ook juist meer hangjongeren in de hand kan werken. En dat willen we ook niet hebben.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *