Winkelleegstand Harderwijk keldert door

Winkelleegstand Harderwijk keldert door

HARDERWIJK – De gemeente Harderwijk is al een aantal jaar bezig met het upgraden van Harderwijk. Het aanleggen van een strandboulevard, grachten voor booten creëren en natuurlijk aanleg van een groot natuur/recreatie park genaamd het cresent park. Zoals de wethouder van de VVD zegt: het Saint tropez van de Veluwe in wording. 

Hoe kan dit een succes worden terwijl een groot deel van de winkelpanden in Harderwijk leeg staat. Er zitten inmiddels geen grote namen meer, alleen nog maar particuliere zaken. Hoe kan je economisch gezien zoveel bijbouwen terwijl de binnenstad verslechterd en niet aantrekkelijk is om te gaan winkelen voor zowel toeristen als inwoners van Harderwijk.  

De verkooppunten in de binnenstad van Harderwijk  is gedaald de laatste jaren. In 2015 waren dit er rond de 320, in 2020 zijn dit er nog maar 260+/-. De dalende trend is goed te zien in een grafiek van de gemeente zelf. Deze cijfers zijn schrikwekkend voor de detailhandel in Harderwijk helemaal met het oog op de gevolgen van de coronacrisis,

 Is deze verhouding niet scheef en zou er niet meer geïnvesteerd moeten worden in de plaatselijke ondernemers in plaats van de trekpleisters voor toeristen? De horeca loopt als een malle omdat het mooi aan de boulevard zit, de winkels verminderen en er staat steeds meer leeg. Zijn de belangen van de gemeente Harderwijk eerlijk ten opzichte van de winkelondernemers? 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *