Geen parkfeestjes meer in Utrecht

Geen parkfeestjes meer in Utrecht

UTRECHT| Sinds afgelopen maandag 5 oktober heeft gemeente Utrecht besloten om verschillende parken en nachtwinkels vanaf 22:00 uur te sluiten. Dit besluit is gemaakt, omdat sinds de horeca om deze tijd haar deuren moet sluiten, de nachtwinkels en parken massaal bezocht worden. 

Het weekend van 3 en 4 oktober bleek dat de nachtwinkels en grote parken in Utrecht veel meer bezocht werden. Al snel werd duidelijk dat dit kwam doordat de horeca om 22:00 uur sluit en jongeren toch een manier willen vinden om samen te kunnen genieten van een drankje. Hierdoor werd het veel te druk op deze locaties. De gemeente heeft daarom besloten dat sinds afgelopen woensdag het Griftpark, het Wilhelminapark en park Lepelenburg tussen 22:00 uur en 6:00 uur verboden terrein zijn voor bezoekers. 

Voor veel studentenverenigingen betekent dit dat er nog minder mogelijkheden zijn om kennismakingsborrels te kunnen houden. Dit mocht sowieso niet meer op locatie, dus werden de grote parken een populaire borrelplaats. ‘Ik vind het jammer dat ik nu niet meer op een leuke manier mijn jaarclub kan vormen. Natuurlijk is het inmiddels ook te koud om ’s nachts in een park te zitten, maar dat was wel de enige mogelijkheid die er nog was om mensen te leren kennen,’ aldus Marijn Oldenkamp, eerstejaars lid van Veritas 

Hoe lang deze maatregelen zullen gelden in Utrecht is nog niet bekend.  

 

Foto: AD 

Over de auteur

Maud Mobers

Ik ben Maud Mobers en ik ben een student aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *