De grote (on)bekende achter het masker

De grote (on)bekende achter het masker

Foto: videostill RTL

HEERENVEEN – Het razend populaire programma The Masked Singer heeft zijn derde uitzending alweer gehad afgelopen vrijdag. Blijkbaar kan Nederland er maar geen genoeg van krijgen. Wat vindt Nederland nou zo leuk aan het raden van wie erachter een verborgen masker plus pak verstopt zit?  

Het concept is dat er 15 bekende Nederlanders verstopt zitten achter een masker en pak terwijl ze een lied zingen voor het publiek. Zo zijn er dit jaar onder andere een gemaskerde aap, motormuis en kameleon in ons midden. De bekende juryleden onder leiding van Buddy Vedder, Gerard Joling, Loretta Schrijver en Carlo Boszhard raden samen met het publiek in de studio en de mensen thuis mee over welke bekende ‘het’ zou kunnen zijn. Het hoeft dus niet per se om een bekende zanger of zangeres te gaan, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat we een bekende cabaretier of rapper zieperformen op het podium.  

Heel Nederland is in de ban van The Masked Singer en deelt zijn of haar speculaties via Twitter vrijdagavond nadat de derde aflevering werd uitgezonden. De kijkcijfers liegen er niet om. Er keken maar liefst bijna 2,3 miljoen mensen mee naar de zangcompetitiealdus Stichting KijkOnderzoek Geen enkele zangwedstrijd komt in de buurt van dat hoge aantal kijkers.  

Er worden allerlei namen op tafel gelegd via social media. Gebruiker @thejumi: “De zebra is Ruud Gullit. Hints: stadion, voetballer en manen.” en @elineheld zegt: “Die aap is echt 100% famke Louise #TheMaskedSingerNL.” Er is daarnaast nog een spoileralert weggegeven van de afvaller uit aflevering 3 via @EvelijnDenBosch: “En helemaal leuk dat Mariska Bauer de reactie van haar familie heeft gefilmd.” Oftewel de vrouw vazanger Frans Bauer. Check via Instagram @mariskabauer voor het gehele filmpje.  

Benieuwd naar de volgende aflevering van The Masked Singer? Kijk dan elke vrijdagavond mee om 20:30 uur op RTL 4. Kun je er geen genoeg van krijgen? Speur dan verder mee met @themaskedsingerhints op Instagram!  

Over de auteur

Inge Herweijer

Mijn naam is Inge Herweijer en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Op deze website ziet u al mijn creaties aan verslagen, nieuwsberichten en meer! Laat het zeker aan mij weten wat u van mijn verhalen vindt onder het kopje 'reacties'.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *