Musicalgroep Kick speelt toch nog Jehanne

Musicalgroep Kick speelt toch nog Jehanne

Musicalgroep Kick speelt Jehanne

EELDE | Afgelopen weekend speelde musicalgroep Kick de voorstelling Jehanne op boerderij De Zeegster Hoeve in Zeegse. Door de aangescherpte coronamaatregelen van 28 september kon de groep op het allerlaatst nog maar voor de helft van het oorspronkelijke aantal gasten spelen.

Musicalgroep Kick zou 2, 3, 9 en 10 oktober hun voorstelling ‘Jehanne’ spelen. De voorstellingen waren allemaal binnen 48 uur waren uitverkocht. Vier dagen voor de première kondigde de overheid echter nieuwe en strengere maatregelen aan. Daarom werd er door het bestuur besloten dat elke speler slechts twee gasten mee mocht nemen naar één van de eerste twee voorstellingen. “We konden niet driehonderd bezoekers op een redelijke manier terugbrengen naar zestig”, zegt voorzitter Rob Schaub tegen de Dorpsklanken. Zondag werden daarom de andere voorstellingen definitief afgelast. “Sinds Corona heeft het altijd in mijn achterhoofd gespeeld dat de voorstelling misschien niet door kon gaan. Tot eigenlijk twee week voor de voorstelling toen we de puntjes op de i aan het zetten waren. Dus toen het er maandag naar uitzag dat het misschien toch niet door kon gaan was ik echt devastated [er kapot van zijn]”, aldus Mathilde Pasveer, hoofdrolspeelster in de Musical. Toen bleek dat ze toch nog voor een kleine club mensen mochten spelen was Mathilde opgelucht: “…dan mogen we tenminste nog”. Bij binnenkomst moesten de handen worden gedesinfecteerd en contactgegeven werden genoteerd. Voor elk huishouden was er één tafeltje op 1,5 meter van de andere tafels.

Voorbereiding in coronatijd

De kick groep werkt 2 jaar aan een nieuwe productie. Niet alleen de voorstellingen zelf verliepen anders dan gepland, maar ook de voorbereiding van de afgelopen maanden moest worden aangepast. De wekelijkse bijeenkomsten gingen in het begin van de coronatijd online via Zoom, vertelt Mathilde. Later werden de lessen buiten gegeven op 1,5 meter afstand. Omdat de jongeren allemaal onder de 18 zijn mocht de groep vanaf juli weer normaal repteren.

Het verhaal

De muziektheaterproductie Jehanne is gebaseerd op het levensverhaal van Jean d’Arc, maagd van Orleans. Jehanne woont op een boerderij en wil al van jongs af aan meer betekenen voor haar land. In 1425, wanneer Jehanne dertien is, vallen de Engelse Domremy binnen en maakt ze voor het eerst de Frans-Engelse oorlog van dichtbij mee. Jehanne denkt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen en verlaat de boerderij. De musical is een mix van historie en de moderne tijd. Zo zit er bijvoorbeeld een IPhone in het stuk en wordt er gebruik gemaakt van oud en nieuw taalgebruik. “De musical heeft een goede balans tussen humor en sentiment: je kan zowel bij het stuk gaan huilen als in een deuk kan gaan liggen”, aldus Mathilde. De liedjes zijn gebaseerd op de liedjes uit de Disneyfilm Vaiana en werden door de kickband, bestaande uit 10 jongeren, gespeeld.

Over de auteur

Veerle Kroon

Ik ben Veerle Kroon, eerstejaarsstudent aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben geïnteresseerd in reizen en cultuur. Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is en schrijf daarom over gevarieerde onderwerpen. Ik doe elke week verslag over Eelde-Paterswolde en omstreken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *