Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan

 

Josephine Hanna  

Okt. 12 2020  

GEMEENTE BRONCKHORST | Heel de jeugd van gemeente Bronckhorst vertegenwoordigen, verschillende taken uitvoeren en proberen de gemeente en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Allemaal dingen waar een jeugdburgermeester zich mee bezig houdt. In 2020 was het Kjeld Kempers, maar welke groep 7 leerling wordt de jeugdburgemeester in 2021?  

Foto: Liesbeth Spaansen

Begin oktober werd er een oproep gedaan om je aan te melden voor een nieuwe jeugdburgemeester 2020-2021. Er hebben 13 kinderen uit groep 7 zich aangemeld en nu werken ze allemaal hard aan hun motivatie waarom deze taak hun op het lijf geschreven is. Woensdag 14 oktober is het de grote dag. Ze presenteren hun motivatie presentatie voor de jury en vervolgens kiezen zij de winnaar voor deze ‘baan’ uit.  

“De taak van de jeugdburgermeester van Bronckhorst is hartstikke leuk, maar zeker ook serieus. Je woont vaak evenementen bij waar ook de echte burgemeester aanwezig is, zoals uitreiking van de jeugdlintjes bijvoorbeeld.” vertelt een woordvoerder van gemeente Bronckhorst. De nieuwe jeugdburgemeester wordt tijdens de digitale raadsvergadering op 29 oktober officieel benoemd. 

Kjeld wenst zijn opvolger veel succes, maar zeker veel plezier. Het is nu tijd om het stokje over te dragen.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *