Een wandeling met fijn gezelschap

Een wandeling met fijn gezelschap

ZELHEM | Ezels zie je meestal langs de kant van de weg staan, maar wat nou als je er ook een gezellige wandeling mee kan maken? Bij ezelstal de Edelingen kan dat. Deze ezelstal en zorgboerderij verhuurt al jaren ezels om een leuke wandeling mee te maken of om even mee te  knuffelen. Op deze locatie in Zelhem bevindt zich ook een zorgboerderij waar de ezels verzorgd worden.  

Tekst: Marie de Gooijer

15 jaar geleden is het concept om te wandelen met ezels bedacht door Richard Edelingen. Er zijn verschillende routes die je kunt wandelen. Zo is er een kortere route van 2,5 kilometer, maar ook een lange route van 15 kilometer. De routes gaan over een heuvel die zich naast de zorgboerderij bevindt. Deze routes zijn speciaal gekozen om de ezels een zo rustig mogelijke route te laten lopenZo rijden er geen auto’s en is er veel natuur. Er is ook een mogelijkheid om een picknick mee te nemen die wordt verzorgd door de zorgboerderij zelf, zodat je met de ezel er een leuk dagje uit van kan maken. 

 De wandelaars worden zelfstandig op pad gestuurd. Ze krijgen wel duidelijke instructies van tevoren wat ze moeten doen als de ezel bijvoorbeeld op de weg poept en wat ze de ezel wel of niet mogen voeren. Ook krijgen ze een boekje mee met de route. ‘’Ezels zijn hele rustige dieren, vandaar dat we de gasten ook zo vrij kunnen laten, het is een sportief uitje voor het hele gezin’’, vertelde een medewerker van de zorgboerderijEr komen ook vooral gezinnen met kinderen langs voor de wandelingen, omdat kinderen tot 40 kg ook een stukje op de ezel mogen rijden, wat voor veel kinderen een leuke ervaring is. De ezels worden verzorgd door het personeel en de cliënten van de zorgboerderij die daar ook veel plezier in beleven. ‘’De combinatie van mensen, dieren en buiten bezig zijn vind ik heel leuk’’, vertelde een client die net de ezels aan het voeren was. Ezelstal de Edelingen heeft niet heel veel last gehad van corona. ‘’Het was de afgelopen zomer drukker dan ooit, doordat zo veel mensen thuis vakantie vierden wisten ze ons snel te vinden’’. De prijs die je betaalt varieert tussen de 25 en 65 euro, dat ligt er aan hoe lang de route is die je gaat wandelen. Wel zit er een kopje thee of koffie bij in.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *