Bouw nieuwe Cambuur district maandag van start gegaan

Bouw nieuwe Cambuur district maandag van start gegaan

LEEUWARDEN| Afgelopen maandag zijn de eerste palen geslagen voor de nieuwe Aldi en Jumbo aan de noordzijde van het WTC, een tiental persleden, bouwvakkers, supermarktvertegenwoordigers en ambtenaren waren aanwezig om de start van de grote gebiedsinrichting te bekijken. 

Het is een regenachtige maandagmiddag rond vier uur, wethouder Hein de Haan haalt ceremonieel een doek van het bouwbord waarop staat: ‘Wij werken aan, supermarkten gebiedsontwikkeling WTC Cambuur.’ Niet veel later gaat de eerste paal de grond in, de supermarktketens openen beide medio mei en worden eigenaar van hun eigen winkelruimtes. Ook is er nog een derde verkoopruimte, wie daar eigenaar van wordt is nog onduidelijk. 

Er zijn aan de noordoostzijde van het bouwperceel geluidsschermen geplaatst die de wijk moeten beschermen tegen eventuele overlast, dit omdat de wijk vorig jaar nog in opstand kwam tegen de bouw. Vorig jaar sprak Yme Wagenaar nog met het Leeuwarder Courant: ‘we zijn niet tegen het nieuwe voetbalstadion, maar willen wel dat de overlast beperkt blijft. Daarbij gaat het vooral om parkeren, verkeer, geluid en licht.’ 

Ook McDonald’s zal snel beginnen met de bouw in het WTC-gebied. Deze fastfoodketen wil medio maart al openen. Plattegrond: Gemeente Leeuwarden Foto: Lars

Over de auteur

Lars Veenstra

Ik ben Lars Veenstra, student op de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn interesses zijn podiumkunsten, (lokale)politiek en cultuur. Ik doe elke week verslag van Leeuwarden en omstreken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *