Werknemers de dupe van reorganisatie PostNL Deventer

Werknemers de dupe van reorganisatie PostNL Deventer

DEVENTER | Sydney Visser 5 november 15:42
foto: PostNL voorbereider vacature

DEVENTER | Het PostNL sorteercentrum in Deventer had zaterdag 24 oktober 2020 haar laatste werkdag. Deze PostNL locatie is wegens de krimpende postmarkt en bezuinigingen verhuisd naar locatie Zwolle. De ruim 140 werknemers wie moesten meeverhuizen zijn hier niet blij mee en hebben hun kritiek hierover klaarstaan.

De eerste weken zijn voorbij sinds de verhuizing van PostNL sorteercentrum in Deventer, welke samen is gevoegd met locatie Zwolle. Dit wegens bezuiniging; PostNL hoopt dit te bereiken door zoveel mogelijk locaties samen te voegen. Hierdoor kunnen ze besparen op vaste lasten, kosten van de panden, gas water licht ect. Voor veel werknemers was het geen fijne aankondiging, en velen zijn het er ook niet mee eens. De reistijd is voor een groot aantal werknemers erg lang geworden, daarbij komt dat ze nog vroeger hun bed uitmoeten wanneer veel postbezorgers normaal al om 4:30 uur moesten opstaan. Ook werkneemster Thamar Gies (54), wie al meer dan 20 jaar bij de post werkt heeft hier last van: “Voor mij betekend het eerder opstaan, verder reizen, nieuwe collega’s en een ander werkpakket.”

Ook Toon van Doormalen, van de DAN (District Arnhem Nijmegen) en lid van de BLG, een bedrijfsledengroep welke hoort bij de FNV, heeft ook het een en ander te zeggen over de verhuizing. “Als direct betrokken partij (VBL Arnhem) hebben wij de laatste maanden het enige onderzoek gedaan. Naast het feit dat wij ernstig twijfelen aan de door PostNL gegeven reden voor de sluiting van Deventer (de verhuurder zou te kennen hebben gegeven dat verlenging van de huur niet mogelijk is), zetten wij ook grote vraagtekens bij de haalbaarheid van de operatie.”

De DAN vindt al jaren dat PostNL Deventer bezig is met een “kop-door-de-muur beleid” als het gaat om de vele reorganisaties die ze al gehad hebben. Het OR heeft altijd ingestemd met deze vele reorganisaties, en stemde dan ook weer in met deze verhuizing. De werknemers zijn hier elke keer de dupe van en er wordt van hen verwacht dat ze zich elke keer weer aanpassen. Sorteercentrum Deventer was niet de enige wie de consequenties moesten ondergaan, ook de sorteercentra in Enschede, Arnhem, Zwolle, Nieuwegein, Assen, Leeuwarden en Heerenveen. Al deze locaties hebben te maken met de ingewikkelde stoelendans die PostNL heeft gecreëerd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *