Kapster en zelfstandig ondernemer in de coronatijd, je moet het maar kunnen!

Kapster en zelfstandig ondernemer in de coronatijd, je moet het maar kunnen!
Op dit moment heeft elke baan zo zijn aanpassingen vanwege het coronavirus. Ook van die banen waar je eigenlijk niet bij stilstaat dat die ook maatregelen moeten treffen. Als je nu naar de kapper gaat ziet dat er ook anders uit vanwege de coronamaatregelen. En hoe is het nu om zelfstandig ondernemer te zijn in verband met het coronavirus? Monique is kapster en zelfstandig ondernemer en die vertelt mij meer erover.

Monique de Lannee de Betrancourt (54) is al 36 jaar lang kapster en heeft dus al veel dingen meegemaakt in het kappersleven. Ze is zelfstandig ondernemer en runt haar eigen kapperszaak. Dit doet ze ook allemaal zelf onder de naam ‘’Kapsalon by Monique’’.  Ze vindt het een prachtig vak: ‘’Je kunt erg creatief zijn en het is ook een erg sociaal vak. De omgang met mensen is erg leuk en het voelt goed om mensen een goed gevoel te geven. Het is een echte belevenis en elke keer is weer anders,’’ aldus Monique.

Coronamaatregelen

De baan is een stuk intenser geworden nu het coronavirus een rol speelt. Eerst moesten alleen kappers een mondkapje op, maar inmiddels moet je dat nu zelf ook. Bovendien zijn contactberoepen verplicht om alle klanten te vragen om hun contactgegevens te geven voor als er eventueel een contactonderzoek van de GGD plaatsvindt. Je moet nu ook in je eentje naar de kapper en je moet anderhalve meter afstand houden. Ook moet je je handen wassen en thuis blijven met gezondheidsklachten. Monique zegt ook dat de klanten sinds de gedeeltelijke lockdown meer bewust zijn van het kappersbezoek. De klanten zijn dankbaar en Monique heeft verschillende attenties gehad zoals bloemen en kaarten. ‘’Bovendien moet iedereen een mondkapje op dus dat geeft een veilig gevoel’’, vertelt Monique.

Zelfstandig ondernemer

Monique is niet alleen kapster, maar ook nog eens zelfstandig ondernemer van haar kapperszaak. Ze runt een eigen kapperszaak en heeft ook geen personeel. De klanten zijn vanwege het coronavirus niet minder geworden, haar klantenbestand is vrij stabiel en ze werkt 32 uur in de week. Dit vindt ze over het zijn van een zelfstandig ondernemer: ‘’Het is mijn beste keus geweest om mijn eigen bedrijf te starten. Het is hard werken, maar ik heb de vrijheid om het te doen zoals ik dat wil.’’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *