Oude oranje man versus oude demente man

Oude oranje man versus oude demente man

Amerika, het land van fastfood, obesitas, Las Vegas en de fascinerende verkiezingen elke vier jaar. Dverkiezingen van 2020 gaan tussen Donald Trump en Joe Biden. Het zijn natuurlijk beiden/biden geen perfecte presidentskandidatendus voor de Amerikanen was het weer kiezen tussen een niet-zo-lekkere taart en een super gore taart net als in 2016, van welke taart willen ze nu een puntje eten? 

Het begrijpen van de Amerikaanse verkiezingen is voor sommige Nederlanders nog lastig. Ik begrijp het welNou ja begrijpen, ik begrijp hoe het werkt maar niet waarom het zo werkt. Ik kom er elke verkiezingnaarmate ik ouder word, steeds meer achter dat het democratisch vrije Amerika helemaal niet zo democratisch is. Het concept van kiesmannen is raar. Dat de presidentskandidaat met de meeste stemmen van het Amerikaanse volk toch kan verliezen op het aantal kiesmannen is voor Europese begrippen vreemdKlinkt toch een beetje ondemocratisch.  

Bij de Amerikaanse verkiezingen is er toch altijd weer sprake van spanning en sensatie. Trump die naar The Supreme Court wil om het tellen te stoppen omdat hij volgens zichzelf toch al gewonnen heeft is toch te absurd en kinderachtig voor woorden. En zo’n persoon willen mensen als president van een grootmachtGrappigwant dit is ook al precies voorspeld door Bernie Sanders, een democraat die het ook graag op had genomen tegen Trump. Wat ik ook altijd fascinerend vind aan de Amerikaanse verkiezingen is het ophangen van vlaggen in huizen waar dan heel groot Trump of Biden op staanJe kan zeggen wat je wil over de Amerikanen maar ze hebben wel passie voor politiek. Ik moet daar altijd een beetje om lachenStel dat we dat in Nederland zouden doen. Een grote vlag in je slaapkamer met Rutte of Wilders erop klinkt voor mij toch echt te Amerikaans. 

Wanneer je de tv aan doet kun je niet meer om de programmas heen, overal hebben ze het over de Amerikaanse verkiezingen. Bij Jinek zei Joost Eerdmans dat Trump vooral sprak vanuit zijn hart en Joe Biden van de autocue afleestIk zou graag willen weten welk hart Joost hier bedoelt… De mensen van de NOS bleven de nacht van dinsdag tot woensdag de hele nacht op om het Nederlandse volk bij te praten over wat het Amerikaanse volk nou weer heeft gestemd en net zoals vier jaar geleden zaten de Amerikaanse peilingen er helemaal naast. Net zoals in 2016 zouden de democraten ook dit jaar met een grote zegen de race naar het presidentschap winnen, maar niks is minder waar Biden gaat zo makkelijk niet winnen 

Joe Biden is door meerdertegenstanders uitgemaakt voor een demente en ‘sleepy’ man. Trump noemde hem een stokoude man die het allemaal niet meer op een rijtje heeft. Hoe scherp Joe Biden echt is, zal de toekomst uitmaken.  

 

 

Over de auteur

Linde Wolters

Heyhoi, ik ben Linde en ben eerstejaarsstudent journalistiek in Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis, reizen en kunst en cultuur. Ik doe elke week verslag over wat er in de provincie Drenthe allemaal gebeurt. Joejoe xx

1 reactie

  1. Avatar

    Hilarisch

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *