Het Omniversum heeft tijdelijk weer zijn deuren gesloten

Het Omniversum heeft tijdelijk weer zijn deuren gesloten

DEN HAAG| Het Omniversum wordt vaak bezocht om de wereld om je heen je vergeten en er tegelijkertijd middenin te zitten. In het Omniversum aan de President Kennedylaan in Den Haag was het woensdag 4 november de laatste keer dat je voorlopig het Omniversum kon bezoeken.

Max Eilers (19) vindt het erg jammer dat hij niet meer naar de plek terug kan waar hij zijn vriendin mee naartoe nam voor hun eerste date. “Het Omniversum maakte onze eerste date bijna magisch. Je vergeet alles om je heen en ook al was ik super zenuwachtig, door het scherm en die wereld raak je die zenuwen bijna helemaal kwijt.” Max was toen ik hem sprak erg fan van het Omniversum. “Doordat iedereen de hele tijd thuiszit is het fijn om er soms even op uit te gaan waardoor je alles met een nieuw perspectief ziet.”

Het Omniversum in Den Haag werd geopend in 1984 en was daarmee het eerste IMAX Dome theater in Europa. Voor veel mensen blijft het speciaal om een film te kijken op zo’n groot scherm. Het Omniversum moet nu een tijdje haar deuren sluiten wegens corona. Hierdoor kunnen mensen niet meer, zoals Max zei, alles om hun heen vergeten en naar een film om je heen kijken.

Volgens velen neemt corona erg veel vrijheid van de mensen af. Max vindt dat het nodig is, ‘het kan nu even niet anders en ik snap het ook erg goed’. Hij vindt het alleen jammer dat juist de plekken waarbij alles erg goed wordt gecontroleerd, zoals het Omniversum, moet sluiten. ‘Als je kijkt naar bijvoorbeeld kledingwinkels, daar zit iedereen nog net niet op elkaar terwijl je makkelijk online kunt shoppen.’

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat corona op erg veel mensen veel impact heeft. Van kleine dingetjes zoals niet meer een dagje uit tot geen baan, dus geen inkomen meer. Voor nu zeg ik, Dominique van Iperen, Samen staan we sterk!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *