Restaurant Vaticano in Zutphen nu op wielen

Restaurant Vaticano in Zutphen nu op wielen

Josephine Hanna
Okt 28. 2020

ZUTPHEN | Net zo verse tortellini salmone op de bank met je pyjama aan zoals je in het restaurant zou eten. Wie wil dat nou niet? Italiaans Restaurant Vaticano die kan daar sinds deze week voor zorgen. Sinds de nieuwe coronamaatregelen heeft de eigenaar besloten om te laten afhalen en te gaan bezorgen. En het loopt op rolletjes, of moet ik zeggen, wielen. 

Foto: Daan Hanna

Afgelopen week is er aangekondigd dat alle horeca moet sluiten. Dit houdt in dat restaurants geen gasten meer mogen aannemen, wél mogen ze dus laten afhalen en bezorgen. Het werd meteen op hun Instagramaccount aangekondigd en deelden velen het op ieder zijn account. Niemand zat namelijk weer te wachten op een lange periode niks doen thuis.

Iedereen kan van voorgerechten tot aan nagerechten of zelfs de koekjes voor bij de koffie bestellen vanaf half twee in de middag tot half tien in de avond. De werknemers die in staat zijn om te rijden worden ingezet om voor jou de verste gerechten aan de deur te leveren.

Toch voelt het anders; normaliter zit het restaurant vol met 100 man en nu halen ze uit één avond rond de 20 bestellingen. Een dubbel gevoel is hoe Daan (21), kok, het beschrijft. “Werktempo ligt erg laag, ik haal hier veel minder voldoening uit dan bijvoorbeeld een hele drukke zaterdag.” Toch blijft de werksfeer goed en hebben ze nu extra aandacht voor andere dingen zoals alles drie keer dubbel schoon te maken vertelt Daan grappend. “Iedereen wordt aan het werk gezet, dat is wel een goed teken. We proberen namelijk het beste ervan te maken.”

Ze focussen vooral op het nu en hopen zo hun vaste gasten in de omgeving nog steeds mee te kunnen nemen in de Italiaanse ambiance, maar dan lekker op de bank of knus aan de eettafel thuis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *