Man (32) doodgeschoten in Hoogersmilde

Man (32) doodgeschoten in Hoogersmilde

(Foto: ANP)

HOOGERSMILDE | Op een camping aan de Jannes Brugginkweg in het Drentse dorp Hoogersmilde is maandagavond een man doodgeschoten. Een 36-jarige man uit Leiden is woensdagmorgen in Leeuwarden aangehouden om de schietpartij. 

Rond 19:30 maandagavond werden op camping en recreatiepark De Horrebieter schoten gelost. Een zwarte BMW 1-serie werd onder vuur genomen. Ondanks alle hulpverlening om de neergeschoten man te redden is hij alsnog ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De man woonde sinds enkele maanden op de camping met zijn vrouw en kind. 

Tegen RTV Drenthe zegt een campingmedewerker dat de dader en het slachtoffer bij elkaar in de auto zaten, vlak voor het incident plaatsvondDe politie heeft nog geen verdere aanknopingspunten over er wat zich heeft afgespeeld tussen het tweetal. De verdachte is woensdagmorgen in Leeuwarden opgepakt, meldt Robert-Jan Valkema van de politie Noord-Nederland aan Dagblad van het Noorden. Hij kan niet zeggen of er nog meerdere verdachten betrokken zijn bij het incident.  

De bewoners van Hoogersmilde zijn erg onthutst over deze schietpartij in het dorp. De bewoners van het dorp en de camping hoorden ’s avonds vier harde knallen. Hierna was de politie snel ter plaatse en werd er een politiehelikopter ingeschakeld. De 17-jarige Kim woont in Hoogersmilde“Ik vind het heel heftig en het komt ineens zo dichtbij. Dat er een schietpartij plaats vindt in zo’n klein dorp verwacht je niet snel. Mijn opa en oma wonen tegenover de camping, dus voor hen zou het zo anders hebben kunnen aflopen. 

Doordat er een helikopter werd ingeschakeld moesten alle lichten in het dorp uit; “Ik hoorde eerst allemaal sirenes, en een paar minuten later vloog er een helikopter rond. Alle lantaarnpalen moesten uit zodat de helikopter beter kon zoeken, mensen deden ook binnen hun lichten uit in het dorp!”. 

De recherche is nog druk bezig met het sporenonderzoek. Wie De Horrebieter op wil, moet zich eerst melden bij de politie. Politie Noord-Nederland roept op om tips of camerabeelden te delen. 

 

Over de auteur

Linde Wolters

Heyhoi, ik ben Linde en ben eerstejaarsstudent journalistiek in Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis, reizen en kunst en cultuur. Ik doe elke week verslag over wat er in de provincie Drenthe allemaal gebeurt. Joejoe xx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *