Okidoki gaat in de coronacrisis gewoon door!

Okidoki gaat in de coronacrisis gewoon door!

Max Kosters, Okidoki.

Voorstellingen zijn afgelast, lessen zijn gestopt en er is buiten getraind maar het circus gaat door. “De evenementen en voorstellingen missen wij het meest”, aldus Marie Tiggelman.

Het kindercircus Okidoki is een circus in Meppel voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan je lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkelingen. Okidoki treedt op, kinderen kunnen les nemen, kinderen kunnen tijdens een kinderfeestje een workshop volgen en je kan les krijgen in luchtacrobatiek. De lessen worden gegeven door Maria Tiggelman, Yentl Hijmans en Sandra Boschma.

Lessen op een andere manier

“In het begin gingen de lessen niet door. Vanaf mei kregen we buiten les en iets voor de zomervakantie konden we weer naar binnen,” aldus Max Klosters, lid van Okidoki. De oplossing is vervangende lessen gegeven bijvoorbeeld via Zoom. “Dit was kracht- en lenigheidstraining,” aldus Max. De buiten lessen werden gegeven in een grote tuin van ouders. Tijdens de buitentrainingen konden de kinderen geen luchtacrobatiek beoefenen, pas toen ze iets voor de zomervakantie weer naar binnen mochten was dit weer mogelijk. De laatste show ‘Clockwise’ ging in première via een livestream. Normaal zou de voorstelling in de Buddingehof in Ruinerwold worden opgevoerd. “De evenementen en voorstellingen missen wij het meest”, aldus Marie Tiggelman.

“Voor de jongeren zijn de enige veranderingen dat je niet bij circus zelf mag omkleden. Je moet je handen desinfecteren als je binnenkomt en je moet buiten de zaal 1,5 meter afstand bewaren,” vertelt Max. De begeleiders dragen allemaal een mondkapje en alles wordt schoongemaakt. “De kinderen maken na het gebruik de attributen zelf ook schoon”, vertelt Marie. Ouders moeten de kinderen afzetten en mogen niet mee naar binnen.

Over de auteur

Bente Meijer

Ik ben Bente Meijer en ik zit op de school voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben vooral geïnteresseerd in sport en cultuur waaronder muziek, theater en film.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *