Hotel Mumbai op Pathé Thuis

Hotel Mumbai op Pathé Thuis

De nieuwe maatregelen stellen dat bioscopen voor zeker twee weken dicht moeten. Daarom stelt Pathé elke dag een gratis film beschikbaar om thuis te kijken. De eerste film die te zien is, is Hotel Mumbai.

De film Hotel Mumbai is een thriller uit 2018, geregisseerd door Anthony Maras. Het gaat over het waargebeurde verhaal van de aanslagen in de Indiaste stad Mumbai in 2008. Een groep extremisten deed verschillende aanslagen in de stad, waaronder in het Taj Hotel. De film probeert aan te tonen hoe het er die drie dagen, tijdens de aanslagen in het hotel, aan toeging.

Op het begin van de film zie je wat toeristen, waaronder een stelletje, die zin hebben om hun reis door India voort te zetten. Het lijkt dan nog een normale dag. Zo ook voor de medewerkers van het Taj Hotel. Zij maken zich klaar voor een drukke werkdag waarop veel belangrijke gasten langskomen. Alles verloopt op rolletjes, de gasten hebben het naar hun zin en iedereen is druk bezig. Tot er laat op de avond schoten te horen zijn en voorbijgangers wanhopig op de deuren van het hotel aankloppen, hopend op een schuilplaats. Hieronder ook het stelletje dat je eerder zag.

Niet lang daarna komen er jongens met grote machinegeweren het hotel binnenlopen. Ze schieten in de rondte op iedereen die ze zien. Een aantal gasten, die aan het dineren zijn in het restaurant van het hotel, hoort de schoten gelijk en duiken onder de tafels. De medewerkers schakelen gelijk de politie in maar dit heeft vooralsnog weinig zin. De speciale eenheid die voor dit soort situaties wordt opgeroepen, zit in New-Dehli, een stad die 1200 kilometer verderop ligt. Dus daarop wachten kan nog een lange tijd gaan duren.

Daarom besluit de chef-kok zijn personeel op te trommelen en hem te helpen iedereen naar een veiligere plek te brengen, de kamer waar je alleen via de personeelslift kan komen. Ondertussen hoor en zie je de verhalen van verschillende koppels en mensen die te gast zijn of werken in het hotel. Je ziet hoe bang ze zijn om hun familie nooit meer terug te kunnen zien en hoe ver ze willen gaan voor andermans veiligheid.

Dit moet je niet kijken als je wil gaan voor een luchtige zondagavond.  Het is een heel indringende film die veel bij je los maakt, waarin veel angst en dood te zien is. Vanaf moment één word je helemaal meegenomen in het verhaal en kun je niet meer wegkijken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *