Sporten tijdens corona

Sporten tijdens corona

AMSTERDAM | Sinds woensdag zijn er nieuwe maatregelen maar voor nu blijven de sportscholen open. Het is toegestaan om in je eentje of met zijn tweeën te sporten, mits je anderhalve-meter afstand kunt houden. Groepslessen kunnen hierdoor dus niet meer doorgaan.

Om te kunnen sporten in corona-tijd is het verplicht om ruim van tevoren een afspraak in te plannen via de app van je sportschool. Er is binnen plek voor maximaal dertig personen die tegelijkertijd aan het sporten zijn. Eenmaal een afspraak gemaakt, zie je bij binnenkomst duidelijke regels staan. Overal moet de anderhalve-meter-regel in acht worden genomen. Ook staat bij elk apparaat keukenpapier en desinfectiemiddel, om de toestellen mee af te nemen.

Sanne (26 jaar) uit De Pijp, gaat elke week naar de sportschool. Eerder deed ze ook aan groepslessen mee zoals Zumba, maar dit gaat nu niet meer. “Ik vind het eigenlijk wel lekker zo. Je weet dat het rustig is als je gaat, omdat je een afspraak in moet plannen van tevoren.” De groepslessen en het samen sporten mist ze wel. “Eerder ging ik altijd met een aantal vriendinnen sporten, we hadden een vaste dag waarop we naar de sportschool gingen. Nu dit niet meer kan ga ik ook minder vaak merk ik, omdat je elkaar toch motiveert te gaan.”

Jeroen (31 jaar) uit Oud-West, zegt om de dag naar de sportschool te gaan. Voor hem maken de maatregelen niet zo veel uit. “Ik sportte toch altijd al alleen. Ik vind het wel fijn eigenlijk dat het rustiger is, voor corona kon het soms zó druk zijn.” Wel vindt hij het vervelend dat er soms geen plek is. “Je moet echt op tijd een afspraak inplannen, anders is er geen plek meer en kan ik dus niet gaan sporten. Gelukkig zijn veel sportscholen nu ook ‘s nachts open, dus dat scheelt weer.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *