Thuis blijven of toch naar het buitenland deze herfstvakantie?

Thuis blijven of toch naar het buitenland deze herfstvakantie?

LEMMER | Normaal gesproken is dit de laatste vakantie waar je nog even van de laatste zonnestralen kan genieten. Een weekje ontspannen in eigen land of naar een warm vakantieland zoals Turkije. Door de coronacrisis wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en dus niet op vakantie te gaan. Ondanks dit reisadvies zijn mensen toch geneigd om een weekje van huis te gaan.

Irene (18) is een eerstejaars student en zou dit jaar niet weggaan tijdens de herfstvakantie. Wel had ze wat andere dingen op de planning staan, zoals uiteten met nieuwe klasgenootjes. Op 13 oktober was er een nieuwe persconferentie waar bekend werd gemaakt waar de horeca opnieuw gesloten zou worden, dit kon dus ook niet doorgaan. Na de herfstvakantie begint haar tentamenweek dus is ze begonnen met leren om als het ware de verveling tegen te gaan. ‘Verder heb ik met een paar vrienden afgesproken, maar een actieve vakantie zat er dus niet in’, zegt Irene.

Ellis (45) heeft last minute besloten om toch op vakantie te gaan. Samen met haar vriend is ze een anderhalve week naar Mallorca ondanks code oranje. Na terugkeer moet ze wel 10 dagen in thuisquarantaine maar dat neemt ze voor lief. ‘Op dit moment zijn er amper toeristen, verder houden wij afstand van andere mensen en dragen wij een mondkapje waar nodig is’.

Ook Klaas (63) wilde er deze week even tussenuit. ‘Eigenlijk zou ik nu samen met mijn vrouw in de Ardennen staat met onze camper, maar we lopen het risico liever niet’. Deze week staat ze een weekje in Friesland, waar ze overnachten in een trekkershut. ‘Niet zoals we daadwerkelijk gepland hadden maar het is toch lekker om even weg te kunnen zijn’, aldus Klaas.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *