Bingoavond met Brownies en Downies

Bingoavond met Brownies en Downies

Vrijdagavonden zijn sinds corona niet meer besteed aan feesten maar eerder aan bankhangen. Voor sommige best wel saai na de afgelopen weken. Daar heeft Brownies & Downies iets op verzonnen, een bingoavond!

Binnen is het druk, iedereen is bezig met de voorbereidingen voor vanavond. Een van de kanjers, zo worden medewerkers met het syndroom van down genoemd, loopt vrolijk rond met een dienblad. De bingo-achtergrond is al klaargezet met kleurrijke ballonnen en slingers en er liggen cadeautjes verdeeld over de kamer.

Fleur Pas, een medewerker van Brownies & Downies, werkt al bij Brownies & Downies sinds de opening in juni 2019 en helpt ook mee voor vanavond. “We moesten sluiten door corona en we wilde graag dat onze kanjers dagbesteding konden blijven volgen dus we zijn hier doordeweeks elke dag van 9 tot 3 en we doen ook afhalen en bezorgen. Maar we wilde nog een keer iets doen waarbij we onze vaste gasten en iedereen nog iets konden bieden,” vertelt Fleur.

Daar is het idee voor de online bingo uit voortgekomen. Via social media hebben ze reclame gemaakt en dat heeft goed uitgepakt ;”We hebben meer dan 250 kaartjes verkocht dus dat is echt super leuk. We hebben best wel wat prijzen, afkomstig van verschillende sponsoren in Apeldoorn, dus dat is ook met veel man leuker.”

Niet alleen Fleur is erg enthousiast over vanavond maar de kanjers ook ;”De meesten helpen mee en ze vinden het echt heel leuk en zijn er al de hele week mee bezig.”

Alleen hoe gaat dat dan met corona maatregelen? Als je met mensen werkt met het syndroom van down kan het soms lastiger zijn om afstand te houden maar dat gebeurt wel zoveel mogelijk. Als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden dan gebeurt dat en sinds het advies over mondkapjes dragen gegeven was is dat ook gebeurt bij Brownies & Downies. “Tijdens de bingo zullen we ook mondkapjes dragen en goed uit elkaar zitten. We willen ook naar onze gasten uit blijven stralen dat we er nog steeds achter staan om een mondkapje te dragen.”

Brownies & Downies is ook geraakt door de corona periode, waarbij de horeca moest sluiten. “Mensen komen bij ons voor de sfeer en het concept, tuurlijk komen ze ook als ze een brownie of een broodje heel lekker vinden maar de sfeer en het concept spelen wel mee. Dat krijg je niet echt mee als je een broodje van ons aan huis laat bezorgen of iets afhaalt,” aldus Fleur.

Vanavond om 18.30 begint de bingo, de kaartjes zijn nog beschikbaar tot 18.00!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *