Minibiebs de nieuwe trend?

Minibiebs de nieuwe trend?
In Drachten worden ‘’minibiebs’’ steeds populairder. Er staan meerdere kastjes verspreid over heel Drachten en omstreken. Bij een minibieb kun je boeken lenen, ruilen en brengen.

Annie de Groot (47) heeft ook zo’n minibieb opgericht. Hij heet: ‘’Minibieb De Drait-Drachten’’ en staat aan de Fivel 3 in de tuin aan de stoep. Annie kwam op het idee doordat een kennis van haar ook een minibieb heeft en ze vond dat zo mooi bedacht. Annie ging aan de slag: ‘’zelf opzoek naar een kast, schilderen, dak erop en hop in de voortuin.’’ Ze heeft de minibieb nu sinds mei dit jaar en het is een groot succes: ‘’Mensen die ik spreek bij mijn bieb zijn er super blij mee en er komen regelmatig mensen langs. Ze vinden dat er veel soorten boeken in staan en dat er genoeg keuze is voor iedereen. Altijd leuk om te horen. ’’ Ze vertelt dat er rond de 2 of 3 mensen langskomen per week, de ene week wat meer dan de ander. Op het moment zitten er behoorlijk wat boeken in en die worden steeds verwisseld doordat mensen ook boeken brengen.

Waarom een minibieb?

Annie leest zelf ook erg graag en vond daarom dat ze dat moest delen met andere mensen. Dan kunnen andere mensen ook lezen op wat voor manier dan ook. Op deze manier kunnen mensen gratis boeken lezen. Ook in verband met het coronavirus is een minibieb een hele goeie aanpak. Bibliotheken worden sneller gesloten en zo kunnen mensen nog steeds boeken gaan lenen en lezen.

Door meer bekendheid te geven aan de minibiebs komen er weer nieuwe mensen op af en zo verzamel je ook weer nieuwe boeken. Bovendien worden de boeken gestempeld om verkoop tegen te gaan. Naast boeken maakt Annie ook boekenleggers. Mensen mogen daarvan eentje uitkiezen en meenemen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *