Even een frisse neus halen bij de Dreiländersee

Even een frisse neus halen bij de Dreiländersee

Bron: Lisa Elsinga

GRONAU (DUITSLAND) | De afgelopen dagen is het opeens veel drukker bij de Dreiländersee in de Duitse grensstad Gronau. Veel Duitsers en Nederlanders zoeken hier de natuur op. Wat maakt deze plek zo populair rond deze tijd? 

De Dreiländersee is een natuurgebied gelegen om een prachtig meer vol met watervogels. Maar er zijn niet alleen maar vogels te zien op dit meer. Vaak zijn er meerdere watersporters te spottenKitesurfers, zeilers, zwemmers en vissers. Overal waar je kijkt zie je fanatieke watersporters. Maar niet alleen het meer is interessant. Veel mensen lopen om dit meer heen om de natuur te bewonderen, de hond uit te laten, te sporten bij het voetbalveldje en de basketbalkorf of gezellig te spelen in de speeltuin met de kinderen. Normaal gesproken is er ook een restaurant en een kiosk waar je tussendoor iets lekkers kan halen of even op een terrasje te zitten met een bak koffie, maar deze zijn nu helaas dicht vanwege corona. De Dreiländersee heeft dus een grote variatie aan activiteiten.  

Veel mensen zitten op dit moment thuis in verband met corona en kunnen bijna geen leuke dingen buitenshuis te doen. Daardoor zijn er deze dagen meer mensen te vinden bij de Dreiländersee. Je bent namelijk even de deur uit, kan een frisse neus halen en kan even ontsnappen uit de hectische coronatijd. Toch heb ik nog aan meerdere mensen gevraagd wat hun nou zo aantrekt aan de Dreiländersee. De twintigjarige Ryan gaat graag naar dit meer toe om te sporten. “Alle sportscholen zijn dicht, maar ik wil wel fit blijven. Hier kan ik hardlopen en mijn oefeningen doen en daarnaast heb ik nog een mooi uitzicht. Kan niet beter toch?”  

Ook ben ik in contact gekomen met de 38jarige Marianne uit Overdinkel (Nederland) die nu dagelijks een wandeling maakt in deze omgeving. “Nadat alles moest sluiten vanwege corona ben ik gaan googelen naar activiteiten die ik kon doen, want ik kan nooit stilzitten. Zo ben ik hier dus terecht gekomen en ik ben zo blij dat ik deze plaats gevonden heb. Het is hier prachtig en ik ben dol op alle herfstkleuren. Water kalmeert mij ook heel erg op de één of andere manier. Ik snap dat deze plek zoveel mensen aantrekt. Ik kom hier nu elke dag om van de natuur te genieten en ik zou het iedereen aanraden. Wanneer ik hier ben vergeet ik het hele coronadrama.”  

De drukte in dit natuurgebied laat dus zien hoe belangrijk het is voor mensen om alsnog een frisse neus te kunnen halen en er gewoon even op uit te kunnen. Maar ook is deze coronatijd dus de perfecte gelegenheid om je horizon te verbreden en te genieten van de buitenwereld. 

Bron: Lisa Elsinga

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *