Doctor Who acteurs gewoon bij jou op de bank.

Doctor Who acteurs gewoon bij jou op de bank.

Vanwege corona zijn wereldwijd de comic cons afgelast. Daarom heeft de Amerikaanse Galaxy Con hier wat op bedacht. Ze hebben meerdere online panels met acteurs die wereldwijd bekeken kunnen worden.  Deze zaterdag was het de beurt aan Matt Smith, Karen Gillan, Jenna Coleman en Arthur Darvill. Zij zijn bekend van de populaire, Britse tv-serie Doctor Who. 

Precies om 18:00 zaten honderden mensen klaar achter de computer om de Doctor Who acteurs hun vragen te kunnen stellen. Er was van tevoren een chat geopend waar iedereen vragen kon opschrijven en commentaar kon geven op de live video met de acteurs. Jammer genoeg was er een technische storing en raakte veel mensen in paniek. Het was tijd om te beginnen, maar er gebeurde niets. Wat nu? Een kwartier later was eindelijk alles geregeld en kon het vragenuurtje van start gaan. 

De acteurs waren allemaal erg enthousiast en hadden er erg veel zin in. Ook is het superleuk om ze te zien in hun eigen huis. Het geeft een hele persoonlijke sfeer, alsof ze alleen met jou aan het videobellen zijn. Hun huisdieren waren ook van de partij en die creëerden vaak grappige momenten. Zoals het springen op toetsenborden tot moeders die onverwacht binnenkomen om een nieuwe puppy te laten zien.  

Ondertussen stroomde de chat vol met vragen. Een paar van de vragen werden geselecteerd om te stellen aan de acteurs. De vragen waren allemaal erg verschillend. Van “Hebben jullie iets te zeggen gehad over jullie kledingkeuze in de serie?” tot “Spreken jullie meerdere talen?”. Het kwam allemaal voorbij. Hierbij hebben we over de acteurs geleerd dat ze zeker iets te zeggen hadden over hun kleding in de serie. Matt (The 11th Doctor) had bijvoorbeeld zelf het idee voor zijn “signature look”, het vlinderstrikje. Karen (Amy Pond) had het altijd koud, want ze was jong en dacht dat het cool was om korte rokjes te dragen. Ook waren de meeste acteurs het ermee eens dat de coolste plek om te filmen, toch wel de Tardis was. Het eerste waar de meeste mensen namelijk aan denken als je het hebt over Doctor Who, is het deze iconische telefooncel/tijdmachine.  

Na alle vragen beantwoord te hebben was het tijd om afscheid te nemen. Het was erg leuk om de interactie te zien tussen de acteurs. Het was een hele fijne sfeer en het is natuurlijk heel anders dan als je ze in het echt zou zien, maar dit is een goede oplossing om tijdens corona alsnog de interactie met de fans te behouden.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *