Een weekend verblijven in Bergen

Een weekend verblijven in Bergen

Bergen, rechts is de eerste bergensche boekhandel en links ziet u het restaurant Fabels.

Voor wie nu een paar dagen er tussen uit wil is er niet heel veel mogelijk. Een optie is een paar dagen naar Bergen. Bergen is een dorp in de provincie Noord-Holland. Er zijn meerdere hotels maar als je liever in een appartement verblijft, kan dat ook. Wij verblijf in Bergen in het weekend van 11 december. Dit was het weekend voordat het kabinet extra maatregelen heeft genomen tegen het coronavirus. Tijdens het weekend in Bergen waren de winkels nog gewoon open en was de sfeer ook anders dan het nu is.

 Wij verbleven in een appartement in de villa Juttershof. In de villa zitten meerdere appartementen. Een appartement bestaat uit een wat kleine woonkamer met keuken, twee slaapkamers en een badkamer met douche en een bad. Bij aankomst vind je een kleine Tony Chocolony op elk bed en bij de aankomst stond er een mooie fles Merlot voor ons klaar. Het appartement van Juttershof ligt vlak bij het dorp. Wij hebben meerdere hardlopers in het gezin en Bergen is een mooi gebied om hard te lopen of gewoon te wandelen.

 Restaurants

Ook in Bergen kan je niet uiteten. Als bij het Juttershof verblijft kan je zelf koken, maar wij hebben de lokale restaurants gesteund door twee keer eten te bestellen. Er zijn meerdere opties. De eerste avond hebben wij pasta bestelt bij de ‘Pizzeria La Terrazza’. Wat ik kan aanraden is de ravioli ricotta e spinaci. De tweede avond hebben wij eten bestelt bij het restaurant: ‘Loetje’. Hier kan je verschillende dingen laten maken, zoals lekkere burgers of een Poké bowl. Ook kan je bij verschillende eetgelegenheden zoals Ladypapa en Fabels koffie, chocolademelk, glühwein en wat lekkers halen.

Kerstsfeer

Het dorp is op verschillende plekken mooi versierd. Bij Fabels staan er meerdere kerstbomen en de kerstbomen zijn versierd met lichtjes. Verder worden er bij Fabels de hele dag kerstliedjes gedraaid onder andere mijn favoriete kerstliedjes: You Make It Feel Like Christmas van Gwen Stefani en Blake Shelton. Bij de protestantse Ruïne Kerk in Bergen staat een grotere kerstboom. Verder is de kerstsfeer overdag ver te zoeken. “Het is rustiger in het dorp. En het is minder gezellig, er zijn minder mensen op straat en er komen minder mensen de winkel binnen. Het winkelen is gewoon minder leuk. Je moet elke keer je handen schoonmaken en je moet nadenken over waar je loopt”, aldus de medewerker van de bloemenzaak Vergeet-mij-niet.

Omgeving

Als je in Bergen verblijft, zijn er meerdere uitstapjes mogelijk. Wij zijn op de laatste dag naar nog even naar Egmond aan Zee geweest. Ik vond het drukker dan in Bergen. In het dorp was het druk en ook op het strand waren er veel mensen. Op verschillende plekken kon je eten en drinken halen. De poffertjes in Egmond zijn heel lekker! Wij waren er het laatste weekend dat de winkels open waren. We konden nog lekker winkel in en uit, en zijn zeker geslaagd. De kerstsfeer daarentegen was in minimum. Er waren weinig lichtjes en er stonden ook niet veel kerstbomen.

Op dit moment is er niet veel te doen in Bergen. Alle restaurants zijn nog dicht en ook veel winkels zijn gesloten. Als je ooit naar Bergen wil, ga dan ergens volgend jaar en wanneer alles weer open is. Want Bergen is gezelliger en leuker als je op het terras kan zitten en lekker kan winkelen.  

Over de auteur

Bente Meijer

Ik ben Bente Meijer en ik zit op de school voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben vooral geïnteresseerd in sport en cultuur waaronder muziek, theater en film.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *