Alumnus Rijksuniversiteit Groningen schenkt miljoenen

Alumnus Rijksuniversiteit Groningen schenkt miljoenen

Een oud-student heeft ze eind oktober een enorm bedrag gegeven, meld de Rijkuniversiteit.

De donatie is gedaan als onderdeel van het Ubbo Emmius Fonds. De gever wil anoniem blijven. Het geld moet volgens de alumnus wel voor wetenschappelijk onderzoek gebruikt worden. Het Groningen Cognitive Systems and Materials Center krijgt een bedrag van wel 30 miljoen binnen.

Het totale ontvangen bedrag is wel 35 miljoen euro. Dit is de grootste schenking die de Universiteit ooit heeft ontvangen. De 35 miljoen euro bestaat uit een pakket certificaten op aandelen dat de universiteit kreeg. Hierop wordt rendement uitgekeerd. Hierdoor verwachten ze dus in de toekomst nog meer geldstortingen te ontvangen uit de gift.

Het Groningen Cognitive Systems and Materials Center (CogniGron) doet onderzoek naar het ontwikkelen van zogeheten ‘supercomputers’. De RUG wil het geschonken geld voornamelijk gebruiken om promovendi en hoogleraren aan te trekken voor het Groningen Cognitive Systems and Materials Center. Er is nog geen bestemming gevonden voor de andere 5 miljoen euro.

De directeur van CogniGron wilde het centrum naar de oud-student vernoemen, maar uit respect voor de wens van de persoon om anoniem te blijven, doen ze dit niet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *