Oliebollen drive in Wehl

Oliebollen drive in Wehl

Sanna van Toor 19 december 2020

Wehl| aan de A-18 is een bedrijvengebouw omgebouwd tot een oliebollen drive in. Je kan hier nu in kerstsfeer een route afgaan met de auto en genieten van verschillende consumpties.

Na het initiatief van verschillende sponsoren zoals Feestkoning, Showline en Paul Berntsen is er in Wehl een oliebollen drive in geopend. Dit idee kwam van één van de hoofdinitiatief nemers, Feestkoning. Het idee achter de oliebollen drive is het promoten van de verkoop van verschillende bedrijven, wat vooral nu in de coronatijd, lastiger gaat, verteld Pascal, een medewerker van de oliebollendrive. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de bewoners in de omgeving iets leuks hebben om te bezoeken en hopen ze dat ze andere horecabedrijven ook kunnen stimuleren een soortgelijke actie te houden omdat het volgens Pascal een succesvol plan is, vooral in deze tijd, mensen kunnen niet veel doen en een drive in zorgt al snel voor een leuke en veilige vorm van entertainment.

Met de gemeente moesten er verschillende afspraken gemaakt worden. Zo werd er gekeken naar de mogelijkheid van de auto’s die door een relatief kleine overdekte ruimte moeten rijden. Hierbij moet rekening gehouden worden voor veilige omstandigheden zodat de medewerkers en de bezoekers geen last krijgen van de uitlaatgassen. Daarbij moet er ook een vergunning aangevraagd worden, dit allemaal duurde in totaal 6 weken. Na die 6 weken was de loods klaar voor gebruik en kunnen bezoekers van 12 tot 4 januari genieten van de oliebollen drive.

Zelf brachten we ook een bezoekje aan de oliebollen drive. Van tevoren was het de bedoeling om een ticket online te kopen voor €7,50, hierbij kan je een tijdslot reserveren om te voorkomen dat er te veel auto’s op 1 plek staan te wachten. Bij die ticket mag je door de oliebollendrive rijden en krijg je 5 oliebollen cadeau. Bij aankomst staan er twee jongens die je ticket scannen en je begeleiden naar de route, hierbij krijgen we ook een menu waarbij we nog extra etenswaren kunnen uitkiezen als we zouden willen zoals appelbeignets, een broodje hotdog, warme chocolademelk en nog veel meer. Er is ook een optie om te doneren aan het goede doel vanuit het initiatief van 3FM Serious Request, je kan uit verschillende bedragen kiezen. Dit is duidelijk aangegeven en ze dragen beide een mondmasker en een scherm over het mondmasker, een dubbele zekerheid. Bij binnenkomst zien we al snel overal verschillende meters hangen die meten of de uitlaatgassen nog acceptabel zijn of niet. De hal is in een kerstsfeer versierd op een mooie en veilige manier, op de achtergrond wordt er kerstmuziek afgespeeld. Aan het einde van de route ontvang je de oliebollen en de andere consumpties die je eventueel hebt besteld. Daarna word je weer door medewerkers weggeleid en kan je weer veilig je weg vervolgen.

Op Facebook zijn de recensies lovend, veel mensen delen hun positieve ervaringen via de Facebookpagina van de Feestkoning. Via hier kan je ook zien hoeveel ze tot nu toe hebben opgehaald met hun doneeractie, namelijk €3206,05. Deze actie loopt nog tot 3 januari.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *