Tennissen in coronatijd bij Vindicat

Tennissen in coronatijd bij Vindicat

Riva Slotman (18) is een eerstejaars student in Groningen en is na heel wat aanmeldingen bij verschillende studenten(sport)verenigingen terecht gekomen bij de tennisvereniging van Vindicat (G.S.T.C.). Riva vertelt hoe het echt is bij een studentensportvereniging (in deze tijd van corona). 

Toen ik opzoek ging naar een leuke vereniging in Groningen wilde ik het liefste bij de studentenvereniging Albertus. Dit jaar gingen alleen een stuk meer mensen studeren door corona. Hierdoor meldden ook een stuk meer studenten zich aan bij verenigingen, waaronder Albertus, waardoor er lotingen kwamen en ik dit jaar helaas ben uitgeloot. Vervolgens heb ik het geprobeerd bij Aegir, dit is een roeivereniging, helaas ben ik daar ook uitgeloot. Daarna heb ik het geprobeerd bij de tennis vereniging van Albertus, ook hier was ik weer uitgeloot. En uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de tennisvereniging van Vindicat. Ik ben hier terecht gekomen doordat er dit jaar geen lotingen waren en iedereen hier dus terecht kon als je je op hebt gegeven. Deze vereniging had ik uiteindelijk gevonden doordat deze stond aangegeven in het mailtje van de tennisvereniging van Albertus waar ik was uitgeloot. 

“Ik heb uiteindelijk voor tennis gekozen omdat ik bij de roeivereniging dus was uitgeloot. Voor de rest zijn de sporten waar ik het meest geinteresserd in ben hockey en tennis. En bij de leukere studenten hockeyverenigingen is het zo dat het ontzettend druk is. Je kan dan in een heel vol team komen waar je niet echt aan leuk trainen toe komt omdat er dan gewoon teveel mensen op het veld staan per trainingsuur. Bij tennis is dat gelukkig niet, daarnaast koos ik ook voor tennis omdat tennis vanuit Albertus een echte studentensport is. Dus toen ik eenmaal opzoek was naar een leuke studenten tennisvereniging was ik al niet meer naar een hockeyvereniging opzoek.” 

“Ik begrijp dat sommige mensen het imago van een studenten sportvereniging een beetje saai vinden lijken maar saai is het absoluut niet! Er wordt net zoveel gezopen en gefeest als bij een gewone studenten vereniging alleen is het geen gewone vereniging maar een sportvereniging. Door corona is het nu natuurlijk even anders, maar anders zijn er elke week borrels op de club, en worden er avonden georganiseerd om te drinken met zijn allen, verschillende feestjes, verschillende dinertjes en natuurlijk toernooien. Dus saai is het absoluut niet!” 

“Wat betreft tennissen zelf zit ik in een team van 32 man wat met de coronamaatregelen betekende dat we om de week mochten tennissen met dan 16 man op het veld. Maar omdat je op een gegeven moment niet meer met 2 op een baan mocht staan gingen we verder trainen met nog 8, wat betekent dat we nu om de vier weken trainen. Langzaam wordt dat weer minder en soepeler maar dat is zeker erg balen. Wat betreft borrels en uitjes heb ik gelukkig aan het begin van het schooljaar wat borrels mee kunnen pakken en ben ik nog “coronaproof” een weekendje naar schiermonnikoog geweest, dit was toen nog mogelijk gelukkig!” 

Rondom de schandalen van de vereniging van Vindicat zelf merk je niet zoveel op de tennisvereniging. Als tennisvereniging heb je ook niet heel veel te doen met Vindicat zelf. Je hoeft ook geen lid te zijn van Vindicat om bij de tennisvereniging te komen. Alleen het bestuur moet lid zijn van de studentenvereniging zelf. Maar er gaan natuurlijk wel praatjes rond, er zijn genoeg mensen die mensen kennen die deel waren van het “schandaal”. Maar wij als tennisclub worden daardoor niet beinvloed. 

“Uiteindelijk vind ik dat je zeker kunt zeggen dat (G.S.T.C.) een hele gezellige vereniging is en dat er voor iedereen wat wils is. Als je heel fanatiek bent dan kan je aan genoeg toernooien en competities meedoen. Maar als je juist meer opzoek bent naar gezelligheid dan heb je enorm veel gezellige borrels en feestjes waar je naar toe kan. Ik zou (G.S.T.C.) zeker aanraden als tennisvereniging! “

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *