Vanuit je bed rechtstreeks in 1800 belanden

Vanuit je bed rechtstreeks in 1800 belanden

Als het goed is zit iedereen nu heel veel binnen. Na meerdere kaartspelletjes, je favoriete serie opnieuw kijken en vijf gebakken bananen cakes later slaat de verveling weer toe. Daar heeft Netflix dan een oplossing voorBridgerton. Een nieuwe serie met acht aflevering om te bingewatchen.  

 Ik vind nieuwe series beginnen vaak niks aan eerlijk gezegd. Je moet er weer helemaal in komen. Daarbij kom je er de helft van de tijd 45 minuten later achter dat de aflevering je niet bevalt en je dus je tijd hebt verspild. Bridgerton was dus ook een gokje, maar ik heb er zeker geen spijt van gehad.   

De serie gaat over Daphne Bridgerton die de social scene betreedtDe bedoeling is dat ze hier een leuke man ontmoetmaar dit gaat niet zo makkelijk. Daarbij gooit ene ‘Lady Whistledown’ roet in het eten door dit seizoen te beginnen met een roddelblad. Dit roddelblad zorgt niet alleen bij Daphne voor problemen, maar voor de hele zogenoemde ton. (De hele sociale bende.) 

Om je even wat achtergrondinformatie te geven, de serie is gebaseerd op de Bridgerton boekenserie van Julia Quin. De serie speelt zich af in 1813. Wat hier heel leuk aan is, is dat je helemaal ondergedompeld wordt in de tijd van baljurken en edelen. De gewoontes van toen zijn zo anders dan die van nu. Dat bedoel ik op een positieve manier, er zit in mijn ogen best wat romantiek in. Ik moet wel toegeven dat als ik daadwerkelijk in die positie zou zittendat ik er misschien wel anders over zou denken. Studeren en werken zit er namelijk niet in voor een dame uit die tijd.  

Als ik het zou moeten omschrijven dan zou ik het een mix van Gossip Girl en Pride & Prejudice noemen. Ik hoorde van meerdere mensen dat ze het iets weg vonden hebben van 365 days, ik weet niet of ik het daar helemaal mee eens ben.  Er zitten inderdaad wel wat seks scenes tussen maar 365 days is wel heel heftig en is bijna constant seksueel en dat vond ik niet het geval bij Bridgerton. Toch zou ik je alsnog niet adviseren om het samen met je ouders te gaan kijken... 

Verder heeft Bridgerton een multiculturele cast. De uitleg die de schrijfster hiervoor geeft is, dat er volgens haar wel degelijk zwarte edelen waren destijds. Daarnaast zegt de regisseur, Chris van Dusen dat hij gefascineerd was door het verhaal dat queen Charlotte de eerste Engelse koningin was met een Afrikaanse afkomst. Het liet hem nadenken hoe dat eruit zou zien, zou ze mensen van kleur hogere posities kunnen hebben gegeven in die tijd? Hij zegt zelf dat daar het idee van kwam om de serie zo vorm te geven en die mogelijkheden zo te ontdekken. Daarbij wilde ze ook graag de samenleving van nu in de serie afspiegelen.  

Net zoals met alles waren er positieve en negatieve reacties over de serie. Sommigen noemde het onder andere onrealistisch en niet historisch accuraat. Ze zeggen dit omdat ze het onrealistisch vinden dat er geen racisme voorkomt. Hierop reageerde van Dusen dat de serie ook niet strikt historisch is en dat het deels een zelfbedachte wereld is. De positieve reacties juichen van Dusen juist toe en grappen dat het allemaal niet zo serieus is. Ik vond het erg leuk om te zien dat er een diverse cast was. Maar ik snap dat mensen het onrealistisch vinden. Aan de andere kant vond ik het ook fijn om te zien dat er geen racisme was, het leek een beetje op de ideale manier van in harmonie samenleven.  

Al met al een leuke nieuwe romantische serie. Dus als jij het punt bereikt hebt dat je je echt verveelt en een nieuwe serie zoekt zou ik Bridgerton een kans geven.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *