Club Radio voor verbondenheid

Club Radio voor verbondenheid

LEEUWARDEN| Het begin van scoutingseizoen 2021 had christelijke Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden vast anders voorgesteld. Elke eerste zaterdagmiddag van het jaar eten alle leden gezamenlijk boerenkool, normaal in de binnenruimte van hun houten clubgebouw aan het kalverdijkje 47 (de Vesting) in Leeuwarden, maar dit jaar eet iedereen gezamenlijk vanuit huis.

Het is zaterdagmiddag 9 januari 2021, tijd voor de jaarlijkse boerenkoolmaaltijd. Althans, voor de leden van Scouting Burmania. Net als voorgaande jaren wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. Maar hoe doe je dit coronaproof met meer dan tweehonderd jeugdleden en 70 (bege)leiding? Juist, doormiddel van de radio. DJ van het station Rymer-Jan zegt: “We draaien de hele middag verzoekplaten waar je goed op kan stampen, in de keuken staat Jesse die de luisteraar begeleid in het koken en voor ons ook een maaltje klaarmaakt.” Daarnaast zijn er twee reporters op pad, “geen afwas te groot geen maaltijd te klein! Dit zijn Daniël en Edgar” Schalt door de speakers van de studio. Deze jongens gaan langs leden en leiding om te vragen hoe het gaat, maar ook proeven ze en doen ze de afwas, niets is te gek. Er is ook een fotowedstrijd, de origineelste foto maakt kans op de gouden stamper. Meer dan 60 gezinnen sturen foto’s door naar het Instagram kanaal van @Radio_Burmania onder de hashtag #Burkool waardoor ze kans maakten op die prachtige prijs. In verschillende categorieën waren er prijzen te winnen, in de leeftijd 5-10 jaar, 11-15 jaar, 16-18 jaar en 18+. Winnaar Tristan van de bevers in de jongste categorie had boerenkool met een kampvuur erop gemaakt. “Ik mis Scouting, ik vind het een feestje.”

Radio Burmania blijft gedurende de corona pandemie uitzenden op zaterdagmiddag tussen 14:00 – 17:00. Kijk voor meer informatie en luister terug op burmania.nl/radio.

Over de auteur

Lars Veenstra

Ik ben Lars Veenstra, student op de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn interesses zijn podiumkunsten, (lokale)politiek en cultuur. Ik doe elke week verslag van Leeuwarden en omstreken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *